avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Datorii la taxe si impozite locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Datorii la taxe si impozite locale

Datoriile la taxe si impozite locale se prescriu in 3 ani? Cum poti scapa de ele daca nu le achiti? Ma refer la amenzi si taxe de timbru.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 12 Martie 2014
Codul de procedura fiscala:
Art. 91 Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
...

Art. 93 - Efectul împlinirii termenului de prescripţie a dreptului de a stabili obligaţii fiscale
Dacă organul fiscal constată împlinirea termenului de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale, va proceda la încetarea procedurii de emitere a titlului de creanţă fiscală.
.....

Art. 131- Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda din 2009 - prescriptie mariastan20 mariastan20 Buna ziua , Asi dori sa intreb daca amenzile se prescriu ,si daca da la ce termen. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Datorii la anaf stirbuviorel stirbuviorel Daca ai datorii la anaf in cat timp se pot prescrie,daca se prescriu? (vezi toată discuția)
Impozitele si taxelelocale se prescriu? cora1964 cora1964 In oct. 2011 am primit o somatie neinsotita de titlu executoriu, in care nu sunt trecute creantele accesorii, denumirea creditoarei si care este facuta in baza ... (vezi toată discuția)