avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului, redobandire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului, redobandire

Buna ziua,
Recent mi-a fost suspendat permisul pentru neacordare de prioritate unui pieton pe 30 de zile si vreau sa stiu daca trebuie sa sustin examen auto.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:26, 13 Martie 2014
Doriti sa obtineti o noua categorie? :hm:

Examenul auto se sustine doar "o data-n viata";) , sunt cazuri rare cand se sustine de 2 sau mai multe ori examenul, atunci cand este anulat.:rolleyes:

Pentru neacordare de prioritate nu se sustine testul de cunoastere a regulilor de circulatie , acesta se sustine doar in conditiile art.106 din oug195

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul suspendat 60 zile Ioanaclara Ioanaclara Am fost implicată intr-un accident ușor doar cu avarii ale mașinii pt neacordare de prioritate.am fost la poliție am dat declarație mi sa suspendat ... (vezi toată discuția)
Perioada de suspendare a permisului prelungita, ce se poate face? cbadriann cbadriann Am avut permisul suspendat pe o perioada de 60 de zile din cauza neacordarii de prioritate.Cand am fost sa imi ridic permisul mi s-a spus ca mi sau mai dat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis alistan alistan Buna ziua, la 1 ian 2015 mi-a fost suspendat permisul de conducere pt neacordare de prioritate a unui vehicul, Mi-a fost retinut pt 2 luni. In data de 2 ... (vezi toată discuția)