avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salut - accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salut - accident cu victima

In urma cu 2 zile am avut un accident rutier soldat cu o victima de sex masculin .
Mergeam cu o dubita de serviciu pe o strada secundara care se intersecta cu un bulevard ajungand in capatul strazii nu exista nici o trecere de pietoni sau un semn care sa undice acest lucru . Am oprit masina m-am asigurat in. Spate si am inceput manevra de mers cu spatele pentru a ma parca in acest timp am observat o cacciula in fata masini si mi-am dat sema ca crva nu este in regula cand am cobor un barbat a mers in spatele dubei avand trotuarul liber in urma accidentului victima a avut de suferit multiple fracturi ... Tin. Sa mentionez ca inainte de acest accident a mai avut unul cu un tir si nu se deplasa foarte bine ... As dorii sa stiu si eu care sunt procedeele si consecinte la care ma supun inafara de faptul ca eu il sustin pe omul acesta pana se va face bine si sper sa ajung cu dansul la o cale amiabila
Cel mai recent răspuns: Andrei Koszti , Avocat 08:37, 14 Martie 2014
Daca victima nu va avea mai mult de 90 zile ingrijiri medicale prin atestare in raport IML, nu se va atrage raspunderea penala a dvs cu exceptia cazului in care ati fi fost baut/drogat si s-ar fi constatat legal acest aspect.
Astfel daca victima doreste sa fie despagubita va trebui sa va actioneze in judecata civila iar dvs puteti chema in garantie societatea de asigurare la care aveti RCA pt a achita daunele solicitate/acordate.
Ulterior societatea de asigurari nu se va intoarce impotriva dvs pt plata acestor daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am atins un pieton cand eram in marsarier surroundead surroundead Buna ziua! Problema in legatura cu care va cer sfatul este urmatoarea: Astazi am intors masina pentru a iesi dintre blocuri dintr-o parcare, si in timp ce ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)