Cererea de interventie este admisibila in principiu dar cred ca va fi respinsa pe fond, intrucat obiectul promisiunii viza intreg terenul si nicidecum o parte care s-ar fi cuvenit vanzatorului promitent.Ori el a promis tot si s-a obligat pentru altul, asa ca un promitent cumparator si-a sumat acest risc.Eu l-as lasa sa timbreze la valoare ca sa isi rupa gatul bine, intrucat a stiut ca obiectul vanzarii nu apartinea in totalitate promitentului vanzator.Conditia acelei promisiuni era sa se obtina acordul celuilalt , lucru care nu s-a intamplat, astfel ca vanzarea nu poate fi perfectata.
Eu zic initial sa va opuneti la admisibilitatea in principiu aratand ca, chiar daca intervenientul are posesia el nu are titlu iar conventia este legea partilor si a intervenit doar intre intervenient si x( reclamant)astfel ca acea conventie nu este opozabila celorlalte parti.
Sau, lasati la aprecierea instantei admisibilitatea in principiu,si daca instanta zice ca o admite in principiu , dupa ce vi-o comunica, faceti frumos intampinare in care solicitati respingerea(nu uitati sa-l puneti sa timbreze..sa-i vina rau...)
Nu cred ca am fost explicita dar retineti ca cel care s-a obligat sa vanda s-a obligat sa obtina un acord, lucru care nu s-a intamplat , motiv pentru care vanzarea nu poate fi perfectata. Reveniti cu amanunte.
succes
av. Ileana Schwarz
intervenienul poate sa tot spuna ca i s-a vandut tot terenul, atunci cum se face ca ceilalti mostenitori nu stiau de acel antecontract? Acel antecontract nu poate fi opozabil mostenitorilor.
Interventia este neintemeiata pe fond, deoarece nu se face dovada ca promitentul vanzator a refuzat perfectarea antecontractului, acesta fiind un caz obisnuit in care intervenientul poate solicita cu succes o hotarare care sa tina loc de contract de v-c.
De asemenea, nici promitentul cumparator (intervenientul) nu a depus diligentele necesare de a perfecta contractul de v-c, din anul 1999 decand am inteles ca dateaza antecontractul.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Referitor la problema aparuta si avand in vedere faptul ca, acel asa-zis antecontract care sustine cererea de interventie in nume propriu, consider ca desi a fost admisa in principiu si comunicata partilor din proces, pe fondul cauzei, instanta va respinge cererea de interventie in nume propriu, chiar daca intervenientul isi dovedeste interesul, avand in vedere faptul ca prin acel act s-a vandut ceea ce nu apartinea celor ce au instrainat terenul, ( respectiv tot terenul).
Interesant este faptul ca, brusc a aparut acest act pe care isi sprijina cererea de interventie intervenientul in cauza dumneavoastra si consider ca, ar merge sa invocati pe fondul cauzei si EXCEPTIA LIPSEI DE INTERES ( din 1999 ne trezim ca brusc exista pretentie pentru toata suprafata de teren abia in 2009).
Incercati sa invocati si exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, avand in vedere ca prin natura s-a actiunea este o obligatie de a face.
Consider ca in speta de fata, instanta va respinge ca neintemeiata cererea de interventie in nume propriu pe fondul cauzei, intrucat ceea ce s-a instrainat s-a instrainat fara ca cei doi promitenti-vanzatori sa fi avut in patrimoniu bunul instrainat.