avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa cersetorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa cersetorie

un cersetor adult sau minor din cate am inteles nu este pedepsit dupa noul cod penal daca cerseste pt el . Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 08:29, 21 Martie 2014
cersetoria nu a fost niciodata o fapta de natura penala.exista in legea 61/91 sanctiuni pentru acest gen de fapte dar degeaba amendezi cersetorul ca ala nu o sa iti plateasca veci.in schimb daca o persoana obliga alta persoana sa cerseasca atunci se poate intra usor in penal...
dupa vechiul cod era Art. 326

Cerşetoria

Fapta persoanei care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea cersetoriei Talida Covaci Talida Covaci Poate cineva sa-mi dea articolul integral din Codul Penal privind Legea Cersetoriei? (vezi toată discuția)
Modificari la noul cod penal - traficul de persoane si cersetoria Radhika Radhika Buna ziua am si eu o intrebare: ce lege sa pus azi dimineta cu privire la traficul de persoane si cersitoria ? Cum am inteles eu se pedepse traficu de ... (vezi toată discuția)
Cersetoria in ce masura este pedepsita de codul penal? Sashy Sashy Buna seara, spuneti-mi va rog frumos daca atunci cand ceri public bani pentru un om cu handicap este un act de cersetorie. (vezi toată discuția)