avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutorrrrrrrrrr!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutorrrrrrrrrr!

am si eu o intrebare si am nevoie de ajutor.am primit de curand un plic de la finante in care specifica sa ma prezint de urgenta sa dau explicatii in legatura cu nedepunerea in termen a declaratiilor si ca voi primi amenda in caz de neprezentare.tin sa specific ca eu ai predau toate documentele contabilei in ultima zi a lunii in schimb nu le-a depus in termenul legal,dansa tine evidenta la domiciliu si avem contract intre noi.am intrebat-o si mi-a zis cu usurinta ca nu a avut timp ca nu sunt singura careia ai tine evidenta contabila si sa vad eu cum ma "descurc".Intrebarea ar fi cum de se pot contabilii spala asa de usor pe maini?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 17:09, 13 Mai 2009
Ce fel de contract aveti?Problema nu este a dvs.ci a ei, daca si in contractul respectiv este reglementat cine depune declaratiile.
In contract se specifica clar atributiile firmei de contabilitate? Depunerea declaratiilor este stipulata? Daca da, raspunde firma de contabilitate.
in contract nu se specifica partea cu declaratiile,am observat ca pe absolut toate documentele apare numele meu in dreptul"INTOCMIT".APROPO de contract este angajata cu CIIM cu 2 /zi
Fisa postului ce spune in siuatia asta?
Iata cateva din atributiile unui contabil cu studii superioare, care ar trebui introduse in fisa postului:
-asigura si raspunde indeplinirea la termen a obligatiilor societatii fata de bugetul statului si terti in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare;
-supervizeaza implementarea procedurilor de contabilitate cu ajutorul programului informational;
-supravegheaza reconcilierea si inchiderea conturilor;
-asigura si raspunde de elaborarea balantei de verificare la termenele stabilite de legislatia in vigoare;
-efectueaza analiza financiar contabila pe baza de bilant, pe care o prezinta in consiliul de administratie si respectiv adunarii generale a asociatilor;
-este consultat de catre entitatile functionale ale societatii in legatura cu problemele referitoare la activitatea serviciului;
-reprezinta societatea in cazurile incredintate prin delegare;
-raspunde de eficienta si calitatea lucrarilor executate in cadrul serviciului la termenele stabilite prin reglementari interne sau prin alte acte normative; -raspunde de buna pregatire profesionala a salariatilor din subordine si propune masuri pentru perfectionarea cunostintelor acestora;
-raspunde de respectarea programului de lucru si a disciplinei muncii in cadrul serviciului pe care il coordoneaza;
-raspunde de indeplinirea oricaror altor sarcini prevazute de Legea contabilitatii 82/1991, de regulamentul de aplicare a acesteia, precum si de celelalte reglementari legale in vigoare, pe linie economica si financiar-contabila;
-raspunde disciplinar, civil, material si penal, pentru pagubele provocate unitatii prin executarea defectuoasa a atributiilor sau prin neexecutarea acestora.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
va multumesc pt sprijinul acordat si o sa iau masuri indata,mare parte din atributiile specificate de dv.nu sunt trecute in fisa de post a dansei.inca o data va multumesc mult!:confused:

Alte discuții în legătură

Fisa postului ContSters71578 ContSters71578 Am si eu nevoie urgenta de fisa postului pt o persoana care lucreaza la contabilitatea stocurilor la materii prime :worthy: (vezi toată discuția)
Fisa post lipovan lipovan X-(Doresc un model de fisa postului pentru contabil sef pt a-l descarca (vezi toată discuția)
Fisa postului-conform pregatirii dana1975 dana1975 M-am angajat acum cateva luni la o unitate pe un post de economist. In fisa postului pe langa atributiile specifice postului mi s-a specificat ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)