avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutorrrrrrrrrr!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutorrrrrrrrrr!

am si eu o intrebare si am nevoie de ajutor.am primit de curand un plic de la finante in care specifica sa ma prezint de urgenta sa dau explicatii in legatura cu nedepunerea in termen a declaratiilor si ca voi primi amenda in caz de neprezentare.tin sa specific ca eu ai predau toate documentele contabilei in ultima zi a lunii in schimb nu le-a depus in termenul legal,dansa tine evidenta la domiciliu si avem contract intre noi.am intrebat-o si mi-a zis cu usurinta ca nu a avut timp ca nu sunt singura careia ai tine evidenta contabila si sa vad eu cum ma "descurc".Intrebarea ar fi cum de se pot contabilii spala asa de usor pe maini?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 17:09, 13 Mai 2009
Dar, exista fisa postului?
da ,exista fisa postului,orice angajat are,in privinta asta a fost foarte stricta dansa.scuze ca am raspuns mai tarziu
Imi este foarte greu sa cred ca o persoana abilitata, angajata cu competentele necesare, a semnat o fisa a postului pentru atributiile care le are, ridica din umeri si vine cu o scuza penibila de genul "nu am avut timp, mai tin si la altii contabilitatea". Aveti dovada ca i-ati predat actele spre prelucrare la timp? Un proces verbal de predare primire? Ati platit-o pentru perioada invocata de finante cu declaratii nedepuse? A semnat statul de plata? Eu cred ca lucrurile sunt mai complicate. Refuz sa cred ca cineva s-a angajat ca face ceva, a semnat un angajament, a primit o remuneratia pentru respectivele servicii si totusi nu isi face treaba. Daca aveti dovada predarii documentelor, semnatura pe un angajament, dovada platii serviciilor care trebuiau prestate, nu-i stres ca toate avantajele sunt de partea Dvs, insa daca nu... sorry...
Mult succes!
in afara de contractui individual de munca cu norma partiala , mai exista si o alta conventie?....Contabila care va tine evidenta contabila are o societate de contabilitate?....daca DA, in cazul acesta trebuia incheiat un contract de evidenta contabila .Dar , ma rog ....acum nu mai conteaza!...Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la Administratia Financiara de care apartineti sa scoateti o fisa fiscala , sa vedeti cum va situati si care sunt declaratiile care lipsesc.
Intre timp AR TREBUI sa revizuiti FISA POSTULUI si sa consultati legea contabilitatii in ceea ce priveste Evidenta Contabila.
In numele tuturor Contabililor care nu suntem de acord cu acest tratament IMI CER SCUZE!
SI daca aveti nevoie de informatii suplimentare nu ezitati sa intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului ContSters71578 ContSters71578 Am si eu nevoie urgenta de fisa postului pt o persoana care lucreaza la contabilitatea stocurilor la materii prime :worthy: (vezi toată discuția)
Fisa post lipovan lipovan X-(Doresc un model de fisa postului pentru contabil sef pt a-l descarca (vezi toată discuția)
Fisa postului-conform pregatirii dana1975 dana1975 M-am angajat acum cateva luni la o unitate pe un post de economist. In fisa postului pe langa atributiile specifice postului mi s-a specificat ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)