avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Neacordarea grupei speciale de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Neacordarea grupei speciale de munca

Sunt nascut in 1967 luna octombrie.
- am lucrat timp de trei ani in combinatul siderurgic Galatigrupa 1 de munca
- mai am o vechime in min. de interne cu grupa speciala de 22 de ani, din care 2 ani nu mi se considera lucrati in conditii speciale fiind pus la dispozitia subunitatii pentru ca am fost trimis in judecata.
Dispozitia scrisa de seful meu pentru cei doi ani, dispune ca eu sa execut aceleasi activitati ca si inainte
deci in acesti doi ani, am executat aceleasi activitati ca si inainte
INTREBAREA ESTE
- CAND POT IESI ANTICIPAT LA PENSIE?
- DACA ESTE CORECT CA CEI DOI ANI NEACORDATI CU GRUPA SPECIALA IN MIN. DE INTERNE SA NU M-I SE ACORDE ? si cum pot sai recastig
- DACA ma ajuta pentru iesirea la pensie anticipata vechimea de 3 ani cu grupa 1 din civilie?

va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:41, 1 Aprilie 2014
Pentru 3 ani de grupa I-a in procent de 100% se acorda doar punctaj suplimentar de 50%.
Nu se acorda reducere de varsta si nici perioada suplimentara(stagiu aferent).

Legea 3/1977

Art. 16
Persoanele care au lucrat cel putin 5 ani in grupele I si II de munca au dreptul sa li ia in calculul vechimii in munca, pentru fiecare an lucrat in aceste grupe: un an si sase luni pentru grupa I sau un an si trei luni pentru grupa II. In aceste cazuri nu se reduce limita varstei de pensionare.

Pentru perioada anterioara datei de 1 aprilie 2001 in care o persoana a desfasurat activitate in grupe superioare de munca, sporul la vechime ( 6 luni pentru fiecare an intreg lucrat in grupa I de munca, respectiv de 3 luni pentru fiecare an intreg lucrat in grupa a II a de munca) se acorda doar in conditiile in care perioada efectiv lucrata in grupele I si a II a de munca este de minim 5 ani.

Sursa:

[ link extern ]

26-02-2014 12:23

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada suplimentara elekespali elekespali cum se ia in calcul la pensionare anii in care am lucrat cu GR.I de munca (pentru care se dadea 6 luni la un an lucrat efectiv) (vezi toată discuția)
Pensionare grupa i munca flavius2011 flavius2011 Buna seara, Pentru tatal meu nascut in iunie 1958, cu un stagiu de cotizare de 35 ani din care (stagiul militar 1 an si 4 luni), si grupa I munca 100 % 16 ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? maman_popescu maman_popescu Sex :barbat anul nasterii apr 1956 vechime in munca 29 ani si 4 luni din care 14 ani si 8 luni in gr 1 la ce varsta poate solicita pensie limita de varsta ... (vezi toată discuția)