avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident viraj la stanga
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident viraj la stanga

ma deplasam pe un drum judetean trebuia sa fac stanga mam asigurat ca nu am masina in depasirea mea am pus semnalizarea am mai mers 40 50 m mam asigurat din nou in spatele meu se afla un autoturism care nu era in depasirea mea ( am martori ) am inceput virajul ...cand am ajuns perpendicular pe axul drumului am fost lovit in aripa dreapta fata de un logan mcv dupa impact el oprinduse la 70 m de locul accidentului fara urma de franare am chemat politia a venit un agent a zis ca din ce vede el eu sunt vinovat si nu ma lasat sa explic nimic.cine este vinovat???
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2014
cosmin69, utilizator
Postarea îmi aduce aminte de o anecdotă:

- John, ce e cu zgomotul ăsta din stradă?
- A, nimic, sir, raspunde John după ce aruncă o privire pe geam, un autoturism a virat la stînga.
- Înţeleg, dar de ce tot zgomotul ăsta?
După o nouă cercetare a străzii, John răspunde cu acelaşi calm imperturbabil:
- Sir, la stînga nu era nicio stradă.


Contestaţi procesul verbal de constatare încheiat de agentul de poliţie. Doar în această procedură se va putea stabili, pe bază de probe (măsurători, martori) dacă agentul constatator a avut sau nu dreptate.
Nu va ramane decat sa cotestati procesul-verbal si sa prezentati instantei probele si argumentele dvs.
Aveti insa grija sa respectati noua procedura civila deoarece se poate bloca dosarul si sa ajungeti sa pierdeti procesul.
de masuratori nu se pune problema deoarece agentul nu a vrut sa faca nimic la fata locului pentru ca nu e accident cu victime .......nu am decat un martor
Stimabile... citind cu greutate postul dumitale, înţeleg următoarele:
-voiai să faci la stânga şi ai fost lovit în aripa dreapta faţă;
-miliţianul şi mai neserios, a venit şi te-a declarat vinovat.
Acum te întreb eu, dacă ai fost lovit în aripa dreapta faţă, nu era logic că cel care te-a lovit venea săracul pe banda lui regulamentar şi avea tot dreptul să-l laşi să treacă? Că tu (cel care nu ştii să scrii) i-ai tăiat calea şi trebuia să-i acorzi prioritate necondiţionat?(adică să-l laşi să treacă).
Asta dacă ceea ce ai scris singur mai sus reprezintă adevărul şi n-ai uitat să adaugi ceva.
Dacă e strict cum ai scris, pierzi timpul degeaba pe la judecăţi.
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
eugen68octavian, utilizator
in fine am gresit eu imi cer scuze .....dar cum sa ii dau eu prioritate cand am semnalizat regulamentar virajul la stanga si el a venit in depasire cu viteza mare dar oricum mersi pentru raspuns si app stiu sa scriu stati linistit :)

Alte discuții în legătură

Accident rutier adytzu1020 adytzu1020 Buna ziua, doresc un raspuns obiectiv cu privire la stabilirea vinovatiei intr-un accident rutier, in urmatorul context: Ma deplasam cu masina pe un drum ... (vezi toată discuția)
Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)
Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)