avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ordonanta de plata admisa in parte
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ordonanta de plata admisa in parte

Buna ziua. Vin si eu cu o intrebare daca se poate. Daca in contract sunt stipulate penalizari de intarziere de ce intr-o ordonanta de plata judecatorul admite in parte cererea si "Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere având ca obiect obligarea debitoarei la plata penalităţilor de întârziere" ?
Cel mai recent răspuns: ycodryn , utilizator 11:00, 17 Martie 2014
Buna ziua,

Ordonanta de plata e o procedura simplificata, in care se folosesc ca probe doar inscrisuri si judecatorul apreciaza doar asupra acestora. Probabil judecatoarul nu a apreciat ca se impun si penalitati. Puteti merge pe dreptul comun pentru penalitati daca doriti.

Succes,

Av. Dana Fato
Multumesc mult pentru raspuns. Si pentru punearea in executare a hotararii judecatoresti, executorul judecatoresc trebuie sa fie din raza domiciliului debitorului? Chiar daca prin contract s-a stipulat ca toate conflictele juridice se vor solutiona pe raza domiciliului creditorului? (cu toate ca la ordonata de plata instanta si-a declinat competenta spre domiciliul deb). Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata og 5/2001 - adminisbilitate creanta marilyn31 marilyn31 Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva daca pe OG 5/2001, in baza unui contract de prestari servicii neachitat de un debitor persoana fizica, se admit si ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 iuliamariana iuliamariana Buna ziua, - somatie de plata OUG 5/2001 - respinsa - am introdus o alta cerere la judecatorie in baza OUG 119/2007 Solutie : excepţia puterii de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca intr-un dosar avand ca obiect nasti23 nasti23 Va supun atentiei urmatoarea speta. In cauza, cererea prin care [i]ASOCIATIA de PROPRIETARI solicita obligarea PARATILOR la plata sumei de [b]x[/b] lei, ... (vezi toată discuția)