avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Inspectie de la Inspectoratul Muncii- PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Inspectie de la Inspectoratul Muncii- PSI

Buna ziua,

imi puteti spune cum decurge o inspectie din parte Inspectoratului muncii -PSI?
Ce documente trebuie prezentate?
Este prima inspectie si nu stiu cum se procedeaza.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 22 Martie 2014
Ar fi important sa precizati pe ce parte a "baricadei" sunteti...
Intrati pe
[ link extern ]
si gasiti ce va intereseaza.
In primul rand, sunt doua institutii separate, Inspectoratul teritorial de munca (ITM) care efectueaza controale pe linie de securitate si sanatate in munca si relatii de munca, respectiv Inspectoratul PSI care efectueaza controale pe linie de prevenire si stingere a incendiilor.
Angajatorul va fi controlat de catre institutiile statului asupra modului de respectare a prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare si a Codului muncii Legea nr. 51/ 2003 cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv a prevederilor Legii psi nr. 307/ 2006.
Exista posibilitatea efectuarii de controale tematice, adica pe un singur aspect al prevederilor legale, de exemplu - munca la negru sau dotarea cu mijloace de stingere incendii.
gigipopa a scris:

.....
Angajatorul va fi controlat de catre institutiile statului asupra modului de respectare a prevederilor .... a Codului muncii Legea nr. 51/ 2003 cu modificarile si completarile ulterioare, ....


Codul Muncii este reglementat de Legea 53/2003.

Legea nr. 51/2003 pentru aprobarea OG nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta. , nu intra in competenta ITM-ului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru corectura. Oricum, am scris la inceput Codul muncii si se putea vedea de catre utilizator, ca la aceasta lege se refera mesajul meu.

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in cazul unui control itm Roland Mindrila Roland Mindrila Nu impiedicati organul de control al ITM . Impiedicarea, in orice mod, de catre un angajator - persoana fizica sau juridica - a inspectorilor de munca in a-si ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa beneficieze de serviciile private pentru situatii de urgenta claclacla claclacla Buna ziua va rog sa ma ajutati sa gasesc baza legala care obliga o societate comerciala sa contracteze serviciile private pentru situatii de urgenta. (vezi toată discuția)
Acte ce trebuie prezentate in cazul unui control psi laritzu laritzu Buna ziua. Avem un specialist care sa ne enumere ce acte trebuie sa prezentam si pe care suntem obligati sa le avem in cazul unui control PSI la un SRL ... (vezi toată discuția)