avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CM
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CM

Buna ziua,

La stabilirea bazei de calcul pentru CM se adauga tichetele de masa la venitul brut ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: yme , utilizator 15:40, 17 Martie 2014
Valoarea tichetelor de masa nu intra in calculul indemnizatiei de concediu medical, deoarece nu face parte din baza de calcul a contributiei de 0,85% pentru concedii si indemnizatii platita de angajator.

OUG nr. 158/2005:
ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevãzute la art. 2 se determinã ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pânã la limita a 12 salarii minime brute pe ţarã lunar, pe baza cãrora se calculeazã contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.

ART. 6
(1) Persoanele juridice sau fizice prevãzute la art. 5 au obligaţia sã calculeze şi sã vireze la Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate cota de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii.
(2) Persoanele juridice sau fizice prevãzute la art. 5 lit. a) au obligaţia plãţii cotei de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii de 0,85%, aplicatã la fondul de salarii realizat, cu respectarea prevederilor legislaţiei financiar-fiscale în materie. Prin fond de salarii realizat, în sensul prezentei ordonanţe de urgenţã, se înţelege totalitatea sumelor utilizate de un angajator pentru plata drepturilor salariale sau de naturã salarialã).

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei pt concediul medical BuduiAurica BuduiAurica Va rog sa-mi mentionati daca valoarea bonurilor de masa (care sunt considerate venituri si sunt impozitate) trebuie sa fie luate in baza de calcul al ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul indemnizatie maternitate/ indemnizatie crestere copil andreea_adomnitei andreea_adomnitei Tichetele de masa, cadou, de vacanta se iau in calculul indemnizatiei de maternitate, iar mai apoi al indemnizatiei de crestere copil? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu postnatal cristian alina cristian alina se poate beneficia de postnatal in urma contractului de colaborare? va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)