avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fals in acte???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fals in acte???

Buna seara,
Problema mea este urmatoarea... In decembrie 2013 am inchiriat un spatiu pentru a putea deschidea o cafenea bar/club.. Cand am dorit sa inaintez actele la primarie pt a obtine avizul de functionare, mi s-a raspuns ca am nevoie intai ca spatiul inchiriat sa fie spatiu comercial, el la momentul respectiv fiind un garaj, la demisolul unei cladiri. Mentionez ca din decembrie, pana in momentul de fata, proprietarul cladirii nu a luat nicio masura pentru a depune actele pentru schimbarea de destinatie a spatiului din garaj in spatiu comercial. Eu am contract de inchiriere inregistrat si in regula incheiat cu el, pe care scrie, negru pe alb ca imi da in inchiriere spatiu comercial...
Au trecut deja 4 luni si inca nu a facut nimic, doar ne-a dus cu zaharelul si ne-a mintit... As dori sa stiu ce as putea sa fac pentru a imi recupera investitia pe care am facut-o in acel bar, pentru a-l modifica in garaj intr-un spatiu decent, pentru o cafenea? De asemenea, este fals in acte ce a facut proprietarul?
Astept un raspuns.. va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: selena1720 , utilizator 19:53, 17 Martie 2014
Inteleg ca aveti un contract de inchiriere.Care este obiectul contractului de inchiriere ,un garaj sau un spatiu comercial?daca la acest capitol este mentionat spatiu comercial atunci prin semnarea contractului ati consimtit la preluarea lui ca atare ,deci nu puteti sa-l acuzati pe proprietar de fals in acte.
Daca obiectul inchirierii este un garaj,pe care proprietarul se obliga sa-i schimbe destinatia in spatiu comercial si n-a facut-o,din motive care-l privesc, aveti posibilitatea sa denuntati contractul pentru nerespectarea clauzelor si sa solicitati daune.Poate ar trebui sa cereti un sfat autorizat cu contractul pe masa.Succes!
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2014
bellefille, utilizator
Eu am luat cu buna credinta cum ca este spatiu comercial. SI cand i-am spus ca nu e spatiu comercial si ca cei de la primarie nu imi dau autorizatie de functionare a spus ca va depune actele, iar nici pana acum actele nu au fost depuse... In contract scrie cum ca proprietarul se obliga sa sprijine activ chiriasul in obtinerea tuturor autorizatiilor/avizelor necesare desfasurarii activitatii acestuia in spatiul inchiriat.. lucru pe care el nu l-a facut.... Deci??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de securitate la incendiu luizastroe luizastroe Buna ziua, va cer ajutorul într-o problema. Am închiriat un spațiu la demisolul unei clădiri în 10.01.2013, iar in data de 04.06.2013 am fost amendata de ... (vezi toată discuția)
Situatie fara precedent??? ajutor, va rog! selena1720 selena1720 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns... sunt intr-o situatie din care nu stiu cum sa ies, sau pe care nu stiu cum sa o rezolv.... Am consultat 2 avocati, care ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei cladirii din garaj in magazin KandyK KandyK Ma intereseaza ce acte am nevoie pentru a schimba destinatia cladirii , si ce amenda pot lua pentru nerespectarea DT,ce a fost intocmita pt anexa garaj insa ... (vezi toată discuția)