avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara cu reducere salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara cu reducere salariala

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele lamuriri:
1.in cit timp de la procesul verbal de cecetare disciplinara se emite decizia de sanctionare?
2. in cazul in care se aplica santiunea cu reducere salariala, de ex. pentru luna martie, aceasta reducere salariala trebuie transmisa in Revisal, in 19 zile lucratoare de la data deciziei, corect?
3. sa zicem ca decizia se emite in data de 31.03.2014, si reducerea salariala se aplica lunii martie, deci 01-31.03 , dr este transmisa in data de 31.03.2014 , ceea ce depaseste cele 19 zile lucratoare. Sau daca cercetarea si decizia au loc in luna aprilie inainte de plata salariului aferent lunii martie?
Seful meu vrea ca salariatul sa fie sanctinat in luna in care a facut abaterea disciplinara.
Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 18 Martie 2014
1. Art. 252 C.mun.
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
...

Momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

2. Vedeti aceste discutii legate de problema operarii in REVISAL :
www.avocatnet.ro/content/for...

Termenul este de 19 zile lucratoare de la data intervenirii modificarii respective.

Multumesc pentru raspuns.
Dar m-ar fi ajutat mai mult un raspuns concret, adica daca in cazul in care transmit sanctiunea disciplinara in data de 31.03.2014 pentru luna martie, adica 01.03.2014 sunt pasibila de amenda?
In acest caz , angajatorul poate fi pasibil de o sanctiune contraventionala pentru netransmiterea in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara maiamaria maiamaria buna ziua.am urmatoarea problema. Unui salariat i s-a facut referat de penalizare cu data de 18 Martie. (cu propunere de micsorare salariu cu 10% pe luna ... (vezi toată discuția)
Revisal MariaRamona MariaRamona In urma cercetarii disciplinare prealabile, un salariat a fost sanctionat cu diminuarea cu 10 % a salariului de baza. Decizia de sanctionare, care stabileste ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal diminuare salariu de baza in urma deciziei de sanctionare disciplinara anymaryh anymaryh Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are decizie de sanctionare cu data de 31.08.2017 pentru diminuarea salariului cu 10% ... (vezi toată discuția)