Acum ceva vreme mi-au fost trimisi niste bani prin banca pentru un anumit serviciu,nu am semnat nici un contract cu persoana respectiva,doar i-am trimis doar o poza a buletinului.
Din pacate banii au fost cheltuiti,fara a respecta intelegerea initiala
Acum persoana respectiva ameninta cu politia daca nu restitui banii(care chiar nu am de unde sa ii inapoiez pe moment)
Se poate ajunge sa fiu cercetata penal,chiar daca nu am avut o intelegere scrisa?
Daca da,cum sugerati sa operez ?:sorry:
Nu poate fi vorba de abuz de incredere ci de inselaciune.
Este adevarat ca se poate dovedi tot la fel cum beneficiati de prezumtia de nevinovatie adica orice om este presupus vinovat pana la dovedirea vinovatiei sale.
In instanta circa jumatate din inculpati sustin ca sunt nevinovati dar sunt condamnati...
Despre ce suma este vorba?
Ti-am raspuns si mai sus, fa bine si da banii inapoi daca nu vrei dosar penal. Din ce inteleg, vrei sa pleci la munca in strainatate si sa-ti insusesti o suma de bani necuvenita. Ceea ce ai facut se numeste Inselaciune si se pedepseste cu PUSCARIE de la 6 luni la 3 ani.
In cazul prezentat de tine, elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune, sunt INTRUNITE
Conform aceluiasi articol din noul Cod Penal, respectiv art. 244 alin. (3), Împăcarea partilor înlătură răspunderea penală.
Fa bine si da omului banii inapoi. Iar daca nu ai bani vinde-ti din casa.
Mi se pare de necrezut ca intrebi in forum despre cum poti scapa basma curata cand ti-ai insusit un folos necuvenit.
sincer mie greu sa cred ca te baga la puscarie pentru cateva sa zicem 10,20 milioane, am vazut cazuri unde au fost inselate zeci de persoane si au primit o pedeapsa undeva la 2,3 ani de inchisoare, sau fraudele ebay, cautati ca sunt unii care au facut bani grei si au primit cu suspendare, degeaba spune legea ca primesti intre x si y luni ca niciodata nu se RESPECTA LEGEA in romania cum trebuie, mai ales daca esti la prima abatere maxim dosar penal, insa depinde de cazuri, vad ca in noul an justitia sa trezit la realitate si a mai miscat ceva , se poate intampla orice insa tu trebuie sa te decizi, ori astepti sa primesti reclamatie de la politie si sa mergi sa vezi care este situtatia, ori faci cumva sa te intelegi sa i dai banii inapoi si sa nu mai primesti reclamatie insa cel mai bine vorbeste cu un avocat, lui i vei da toate detaiile din ce ai spus tu mai pe romaneste ai dat teapa pe fata si vatamatul vrea sa te denunte, nu?
O solutie pentru a rezolva pe cale amiabila in situatia in care nu ii poti returna suma respectiva din motive de natura financiara, ar fi sa ii propui persoanei respective returnarea acelei sume la o data fixa. Si pentru a ii conferi o garantie in acest sens, propunei sa iti iei un angajament in fata unui notar. Astfel, vei da o declaratie in fata notarului precum ca, persoana vatamata ti-a imprumutat suma x si ca te obligi sa i-o restitui la data de....
Condamnare?
tudor_c
Eu ma ocup de organizari excursii internationale,iar in urma cu cateva luni trebuia sa fac o excursie.Din cauza unor situatii mai putin placute nu s-a mai ... (vezi toată discuția)