avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea hotararii judecatoresti

buna ziua.cumnatul meu a fost casatorit,in urma casniciei are un baietel de 6 ani.acum sunt divortati.in urma divortului copilul trebuie sa stea cu mama lui,la bogdanesti,dar cumnatul meu are drept de vizita in fiecare week-end si de sarbatori.dupa divort,fosta s-a intors la el cu copilul,s-au impacat,fara acte ,dupa care,la un an si 4 luni,ea a luat baiatul si a plecat la mama ei ,fara sa anunte pe nimeni.in tot timpul cat a stat la el,ea nu a lucrat si de fapt nu lucreaza nici acum.de anul trecut de cand a plecat,nu i-a mai dat voie sa vada copilul conform programului.a fost in fiecare saptamana sa-l ia,si cu martori,dar nu i l-a dat.ea a facut cerere ca el sa-i plateasca pensia alimentara din urma,adica pe perioada cat ea a stat cu baiatul la el.vrea sa-l decada din drepturi.mentionez ca nu este violent,ca nu bea,copilul este bucuros cand sta cu el..mai nou ,a fost sambata din nou cu martori si nu avrut sa-i dea copilul,dar a solicitat un echipaj de politie care s-a prezentat,si care a vazut ca familia ei a sarit la bataie si scandal chiar si la martori.in tot timpul scandalului,copilul plangea,si cu greu a reusit politia sa ia baiatul.a stat in acest week-end la tatal lui,cu mine,cumnata ,cu fiul meu de tot 6 anisori si mentionez ca i-a fost foarte bine,ca avem si filmulete cu el in care se vede ca ii este bine langa tata.si cand l-am intrebat daca mai vrea sa vina la tatal lui si saptamana viitoare a spus ca el vrea dar nu il lasa mama.l-a dus pe copil acasa,iar luni a trebuit ca el sa se prezinte la bogdanesti la politie sa declare in scris ce s-a intamplat sambata cand au fost sa ia copilul.luni a fost prezent si ofiterul care a luat baiatul,si fosta sotie si mama acesteia care mereu sare la scandal.fosta sotie a scris o declaratie in care scrie ca nu ii mai da copilul niciodata,ca nu vrea sa-si respecte hotararea judecatoreasca,iar mama ei a declarat la politie ca daca il mai prinde la poarta ii rupe picioarele.ce putem face?sa putem sa luam copilul dupa program,sau putem face o cerere pentru reincredintarea minorului?cum putem rezolva ca ne-am saturat si nu mai putem.copilul se vede ca este strsat,e frica sa vorbeasca,e timorat,era suparat cand a trebuit sa plece la mama lui.mentionez ca ea nu lucreaza.iar luni ea a dclarat ca el l-a adus cu capul sparta,racit groaznic,cica are de la medic hartie,dar noi avem filmulete cu el si nu apare nimic din ce zice mama.va rog ajutatine
Cel mai recent răspuns: stilldanutza , utilizator 17:18, 18 Martie 2014
pentru inceput adresati o plangere penala la politie cu privire la incidentul relatat , apoi puteti face o cerere de reancredintare a minorului , motivata prin interesul superior al minorului (de ex: tatal prezinta garantii morale cu privire la cresterea si educarea minorului , situatie financiare mai buna , daca minorul nu este inscris in colectivitate, tatal insa doreste acest lucru, cresterea si dezvoltarea fizica si psihica a minorului ar fi pusa in pericol avand in vedere violenta din mediul familial al mamei )etc. sustinuta cu probe inscrisuri , martori etc
Cerere pentru schimbarea domiciliului la tata puteti faca, insa nu stiu ce sanse are, cat nu conditiile in care locuieste si e tratat copilul la mama nu sunt adecvate, ci numai faptul ca nu respecta programul de vizita al tatalui.
Pana la judecata, puteti pune in executare acel program de vizita asa cum e el. Apelati in acest sens la un executor judecatoresc.
multumesc mult pentru sfaturi.imi sunt de folos.mentionez ca nu doar ca nu il lasa sa ia copilul,dar nici nu il sa-l vada,nu ii da voie sa il sune pe baiat pentru ca ea spune ca o hartuieste,si din cate stiu el are drept asupra copilului sa se intereseze de el,cum ii merge acasa,la gradinita,etc.si da el lucreaza si pote atat financiar cat si moral,sa-si creasca copilul si niciodata nu i-ar interzice mamei sa aibe legaturi cu fiul ei.el considera ca problemelor lor sunt ale lor,nu trebuie implicat copilul,ca pana la urma el are de suferit cel mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita cristi.a cristi.a Buna ziua, Daca tatal care a obtinut program de vizita nu respecta acest program, ce pot sa fac? Mai exact, are dreptul pana duminica ora 16 si el vrea ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita copil! ginutzajoco ginutzajoco din cite am inteles dreptul de vizita este 2 week pe luna si jumatate din vacante. Insa cite ore pe zi sunt permise? tot week.endul ? adica copilul va merge ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)