avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedari , fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedari , fond funciar

Ghinionul meu a facut ca tocmai in urma cu cinci zile sa intru in posesia a doua documente din "arhiva familiei" , din care reiese ca bunicul sotiei , care-l mosteneste , a fost proprietarul a doua suprafete de teren in doua localitati . Este vorba de un act de vanzare-cumparare autentificat , din 1929 , pentru o suprafata in intravilanul unei localitati si de un bon -adeverinta din 1958 semnat si stampilat de catre Sfatul Popular al unei alte localitati prin care era instiintat ca o anumita suprafata a fost comasata la o intovarasire agricola . Neavand cunostinta despre aceste documente nu am facut cerere de retrocedare in termenul legal si am inteles ca nu se mai primesc cereri . Ma intereseaza ce sanse am ca o instanta sa-mi dea dreptate si sa ma ajute sa intru in posesia acelor suprafete de teren ? Se mai poate rezolva ceva ?

Alte discuții în legătură

Registre agricole care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate cata32 cata32 Pentru a verifica Registrele agricole care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate eliberate intre anii 1991-1998, în ce perioada trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren agricol DeGia DeGia Buna ziua. As dori daca se poate sa ma ajutati in legatura cu retrocedarea unui teren agricol. In anul 1998, pe baza legii 169/1997 pentru modificarea ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate sargetius sargetius buna ziua! va rog sa ma indrumati in etapele legale care trebuie facute catre departamentele administrativ teritoriale si nu numai ale statului in vederea ... (vezi toată discuția)