avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pretentii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pretentii

Am incheiat cu o firma un contract de vanzare cumparare produse pe anul 2009. La una din vanzari, prevazute in actul aditional la contract, firma respctiva (vanzatorul) nu a respectat conditiile de executie a produselor ( dimensiune, grosime, inaltime), eu am platit pretul in avans, iar acum doresc recuperarea acestor bani. Clauza de reziliere a contractului prevede rezilierea de plin drept a contractului cu un preaviz de 15 zile. Totodata clauza de reziliere a contractului mentioneaza ca produsele executate de vanzator vor fi primite si platite de vanzator.Voi putea recupera suma de bani printr-o actiune in constatarea rezilierii, restituirea pretului platit si eventual daune sau voi intenta actiune in pretentii prin care voi solicita daune (prejudiciul efectiv suferit= suma de bani platita si beneficiul nerealizat)?
Cel mai recent răspuns: aartist , utilizator 07:37, 28 Aprilie 2009
Ce fel de actiune voi formula?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Nerspectarea calitatii lucrului vandut? aura1 aura1 Buna-ziua, In situatia in care am cumparat un produs care nu are grosimea, dimensiunea si rugozitatea contractata ce pot face pentru a-mi recupera pretul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau actiune pe calea dreptului comun? cezara costina cezara costina societatea la care sunt salariat a incheiat acum 2 ani un contract de vanzare de autovehicule, cu o persoana fizica, prin care cumpara doua autovehicule. ... (vezi toată discuția)