avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Dupa moartea socrului meu, sotul si soacra mea au facut succesiunea. Soacra mea nu este mama buna a sotului meu. Ea nu mai are alti copii, a fost singura la parinti, singurele ei rude de care mai stie si cu care tine legatura sunt niste veri de gradul trei. Din cauza ca nu are mostenitori noi ne-am gandit sa faca un testament in favoarea celor doi copii ai sotului meu din prima casatorie care in momentul de fata sunt majori, pe care i-a crescut si ii iubeste ca orice bunica.
In testament am dori sa trecem toata mostenirea ei catre cei doi nepoti.
Ce considerati ca este mai bine: testament la notar, testament la notar dar sa face si control la IML, testament de mana semnat de martori, sau ce altceva ar fi corect si inatacabil?
Verii de gradul trei au drept la mostenire, vor primi cota parte si daca este facut testament?
Noi incercam sa lase lucrurile in ordine sa nu fie probleme dupa decesul ei.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 16:07, 20 Martie 2014
Daca femeia e sanatoasa , nu are de ce sa solicite un certificat de la IML, merge la notar si testeaza in favoarea nepotilor. Rudele ei n-o vor mai mosteni.
Eu as recomanda testament la notar. In functie de varsta, se poate cere si un certificat de la IML care in general nu strica la nimeni sa il ia.
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. Pt. lamuriri suplimentare adresati-va unui cabinet notarial.
Faceti doamna testament la notar, ca altfel nu se poate, verii nu au drept de mostenire.
Puteti sa va duceti la Mina Minovici, sa va elibereze un certificat ca este apta mental, nu este oblibatoriu, dar nu va costa decat vreo 30 de lei sa-l faceti.
Succes!
Va multumesc mult pentru raspunsuri, o sa mergem sa faca testament la notar, fara control la IML. Este adevarat ca are 80 de ani, dar este mai lucida dacat multi altii mai tineri.
Inca o data va multumesc.

Alte discuții în legătură

Testament balanta05 balanta05 Buna ziua. Am o matusa ce nu a fost casatorita si nu are copii. Mai are un frate in viata si nepoti de la fratii ei. Ea vrea sa mi revina mie ap , pt ca eu am ... (vezi toată discuția)
Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)
Testament sau act de vanzare lauriancului lauriancului buna ziua,am o matusa care nu are urmasi si mie mi-a fost facut un testament prin care imi lasa apartamentul acum 5ani,dar anul trecut a facut acelasi lucru cu ... (vezi toată discuția)