avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau act de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau act de vanzare

buna ziua,am o matusa care nu are urmasi si mie mi-a fost facut un testament prin care imi lasa apartamentul acum 5ani,dar anul trecut a facut acelasi lucru cu alt nepot care are aceleasi drepturi ca si mine,intre timp vrea sa schimbe acest lucru mai ales ca nu mai are mult de trait si vrea sa revina la cel anterior,ce se poate face sau mai bine zis ce acte se pot face ca sa contracarezi acest ultim testament,multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: lauriancului , utilizator 21:54, 18 Mai 2014
Testamentul este un act esentialmente revocabil. Va ramane valabil ultimul testament facut, de preferinta sa fie unul autentic.

Daca satarea de sanatate a matusii (fizica si psihica ) si varsta ii permit, se poate incheia si un contract de donatie cat mai este in viata. Cel de vanzare-cumparare este mai costisitor, dar este posibil si acesta.
testamentul este un act care produce efecte de la decesul defunctului. parerea mea este ca cel mai bine ar fi sa incheie un contract de vanzare-cumparare
Un alt testament prin care se revoca expres ultimul...
din pacate se simte cam foarte rau,este intr-o faza finala dar intr-un moment de luciditate mi-a marturisit ca a facut acest lucru anul trecut dupa cum am zis,mentionez ca eu am grija de ea in acest moment mai exact de circa 7luni/ia anumite medicamente care ii altereaza starea pt.ai diminua durerile/si s-a gandit acum ca a gresit ce a facut anul trecut
Altceva nu aveti ce face...

Alte discuții în legătură

Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)
Testament olograf arunarun arunarun Buna ziua, Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)
Testament olograf adrianatroi adrianatroi am intrebarea ce probleme sunt la intocmirea unui testament olograf daca matusa mea este in varsta, are 98 de ani, are mintea perfect lucida si vrea sa imi ... (vezi toată discuția)