avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Acuzat pe nedrept de furtul unui telefon
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Acuzat pe nedrept de furtul unui telefon

Buna Ziua !
Am fost acuzat pe nedrept de furtul unui telefon mobil la scoala.
As dori sa stiu ce pot face ca acei care m-au acuzat de la scoala sa fie pedepsiti, daca este vreo lege care sa ii inculpe ca nu au voie sa faca asa ceva, as dori tare mult sa stiu, sunt acuzat de furt pe nedrept si vreau sa stiu daca este vreo lege pt asa ceva !
Va multumesc si astept un raspuns urgent daca se poate....
Cu stima si respect
O zi buna !:(
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
TheodorFaur, utilizator
Cel mai recent răspuns: TheodorFaur , utilizator 15:43, 20 Martie 2014
Inducerea în eroare a organelor judiciare
(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale.

asa cum s-a scris mai sus dar dupa ce sunteti achitat adica daca sunteti declarat nevinovat .
nu s-a depus plangere la politie cum ca eu l-am furat... se vorbeste in clasa ca eu l-am furat si unii chiar imi zic "hotule" si asta am intrebat daca pot sa merg la politie. eu ma simt foarte urat cand aud asa ceva.... nu am furat nimic sunt nevinovat, chiar si cel pagubit sustine ca eu nu am furat, insa unii zic ca eu l-am furat... acei "uni" daca merg la politie si declar cum imi zic sau cum striga dupa mine, politia le poate face ceva, este lege care sa le faca viata amara ?
As vrea sa ma ajutati !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnceperea urmaririi penale ..sorin, ..sorin, Am fost intr-o zi la băute cu un prieten, si dupa ceva timp am aflat ca sunt cercetat penal ca i-am furat telefonul, si sustras 400 de lei din portofel, acest ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters287513 ContSters287513 Fostul patron pentru a se razbuna pe mine ca l-am reclamat la ITM si a fost sanctionat mi-a facut plangere penala la politie, si la Primarie, prezentand niste ... (vezi toată discuția)
Reglementare in noul cod penal vasile2013 vasile2013 Mai este reglementata in Codul Penal in vigoare infractiunea de denuntare calomnioasa?...Nu am reusit sa o gasesc si m-am gandit ca a fost scoasa din actuala ... (vezi toată discuția)