avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nesemnarea carnetului de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nesemnarea carnetului de somaj

Am intrat in somaj si acuma as avea o problema caci trebuie sa plec din tara pe un termen de 2 luni.Intrebarea ar fi daca mai primesc somaj sau daca poate sa semneze altcineva (grad de rudenie 1) in locul meu?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:55, 15 August 2009
Art. 41. - (1) Persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au urmatoarele obligatii:
a) sa se prezinte lunar, pe baza programarii sau ori de cate ori sunt solicitate, la agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, pentru a primi sprijin in vederea incadrarii in munca;Legea 76/2002-cu aceasta ocazie se vizeaza si carnetul de somaj
O rugaminte pentru pakos;; te rog spune-mi si mie cu ce act a fost facuta modificarea art 45.

Multumesc anticipat!
:bow:
Litera c) de la alin. (1) a fost modificată prin art. I pct. 20 din Legea nr. 107/2004.
Litera d) de la alin. (1) a fost modificată prin art. I pct. 12 din O.U.G. nr. 126/2008.
Cu mult drag!:love:
Si totusi,daca trebuie plecat din tara fiind in imposibilitatea de a anunta in timp util la somaj, ce pot sa fac? Raman la sistemul de pile si relatii ca sa iau in continuare indemnizatia de somaj? Si totusi, legea spune ceva de cei care nu se duc la vizat carnetul de somaj?? Altceva in afara de incetarea platii se mai poate intampla?
Daca plecati in strainatate si nu vizati carnetul, atunci:
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a).
Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile de mai sus, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 60 de zile calendaristice de la data suspendării.
Perioada de suspendare la alin. (1) lit. a) face parte din perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj.
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc la expirarea termenului prevăzut mai sus. Alte consecinte nu mai sunt:)

Alte discuții în legătură

Nu s-a pus viza de somaj la timp ContSters166197 ContSters166197 daca un somer nu se prezinta la viza la data stabilita in cate zile se poate prezenta la viza sa nu isi piarda dreptul la somaj:(( (vezi toată discuția)
Somaj elena02 elena02 Buna ziua, am si eu o mare nelamurire. Sunt in somaj de 3 luni, pe luna noiembrie nu am reusit sa pun viza pe carnetul de somaj, m am prezentat la AJOFM ... (vezi toată discuția)
Semnarea carnetului de somer cu intarziere AnirolfAivlis AnirolfAivlis Buna seara, Astazi, 17.09.2015, trebuia sa semnez Carnetul de somer, dar am intarziat 30 de minute peste programul celor de ANOFM de la sectorul 6, ... (vezi toată discuția)