avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

in urma decesului sotului, soacra mea a mostenit jumatate din apartamentul acestuia iar cealalta jumatate i-a revenit sotului meu, prin testament. sotul meu a murit, s-a facut succesiunea intre mine sotia, copilul nostru si soacra mea. eu si copilul avem acum jumatate iar soacra mea, cealalta jumatate. in cazul mortii soacrei mele, ea mai avand un copil (fratele sotului meu), jumatatea ei ramane copilului pe care il mai are sau aceasta jumatate a ei se imparte intre copilul ei si copilul meu, nepotul ei, adica copilul baiatului ei care a murit?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 14:10, 21 Martie 2014
Partea soacrei dvs va fi mostenita in mod egal de fiul ei si copilul dvs.
un mediator, avocat de profesie, mi-a spus ca doar copilul soacrei ramas in viata este mostenitor. copilul meu nu mai are dreptul la ceva din aceea parte de casa. care este art care reglementeaza asta, stiti cumva?
Art. 965
Prin reprezentare succesorala, un mostenitor legal de un grad mai indepartat, numit reprezentant, urca, in virtutea legii, in drepturile ascendentului sau, numit reprezentat, pentru a culege partea din mostenire ce i s-ar fi cuvenit acestuia daca nu ar fi fost nedemn fata de defunct sau decedat la data deschiderii mostenirii.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune incurcata. a murit un barbat. barbatul asta avea ... castravete2021 castravete2021 Succesiune incurcata . A murit un barbat. Barbatul asta avea o sotie care a murit si ea. Nu au avut copii. A avut 3 nepoti. Un nepot a murit inaitea acestui ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul unui fiu antedecedat Tomas123 Tomas123 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta : avem familia de mai jos sotul : I, decedat in 1989 sotia : V, decedata in 2013 fiul : T, decedat in ... (vezi toată discuția)
Succesiune între nepoata după frate și sora fratelui decedat. are nepoata dreptul la moștenire? BaraganMarius BaraganMarius Buna ziua! D. este casatorit cu A. A a decedat, a ramas doar D, care a mostenit tot pentru ca cei doi soti, nu aveau descendenti. Deasemenea D. a avut un ... (vezi toată discuția)