avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1258 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama surogat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama surogat

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea speta: din cauza unor probleme medicale nu pot sa mai duc o sarcina la termen si de aceea doresc sa apelez la o mama purtatoare careia sa ii fie implantati embrioni rezultati din fecundarea ovulelor mele cu spermatozoizii sotului meu. As dori sa stiu, copilul rezultat care va fi nascut de mama purtatoare poate fi inregistrat direct ca si copil biologic al meu si al sotului meu - cum de altfel si este, el fiind doar purtat de o mama purtatoare, sau este in vigoare o alta procedura? Sau nu este deloc reglementat acest caz? Va multumesc mult de tot pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: flamur , utilizator 14:14, 21 Martie 2014
Nu este reglementat nici unde aceasta procedura, copilul este al femeii care il naste, nu puteti sa-l treceti in certificatul de nastere ca fiind al vostru.
Reglementat nu, nu avem o lege in acest sens, insa exista o hotarare judecatoreasca favorabila.
www.avocatnet.ro/content/for...

Asteptati pana cand avem o lege, sa puteti face contract.
Exista premise sa avem in curand reglementat acest caz in Romania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premierã în justiþie! fãrã nicio lege în domeniu, o femeie a fost declaratã mamã naturalã a copiilor nãscuți de sora ei  Avocat Lăzăruţiu Lucian Avocat Lăzăruţiu Lucian O femeie care nu a mai putut naşte copii din cauza unor probleme de sănătate, a fost recunoscută ca mamă naturală a doi gemeni concepuţi de femeie şi ... (vezi toată discuția)
Ifv-cu mamă surogat din familie Hobitzi Hobitzi Prietenii mei,cetățeni străini,și-ar dori un copil,după îndelungi așteptări și tratamente prin soluția care implică o mamă surogat.Mama surogat ar ... (vezi toată discuția)
Mama surogat, tata biologic cetatean roman si sotia tatalui cetatean candian, cum adoptam copilul? Vortex91 Vortex91 De mai bine de 7 ani eu si sotia tot incercam sa facem un copil. Am ajuns la punctul in care sigura solutie este sa folosim o mama purtatoare/surogat. Noi ... (vezi toată discuția)