avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere titlu de proprietate

Buna ziua,
In anul 1947 bunicii mei au achizitionat un teren in sect.5.Pe acest teren era construita si o casa.In anul 1977 bunicul meu a vandut casa pe o chitanta de mana.in urma cu 1 saptamana trecand prin aceea zona tatal meu a vazut cain imediata apropriere a acelui teren este construita o spalatorie auto si a intrat in vorba cu patronal acesteia.Domnul respectiv I-a spus ca doreste sa cumpere cei 120mp pe care ii detineau parintii tatalui si ca incearca de mult timp sa caute proprietarul acelui teren.Mentionez ca acesta ar fi incercat sa obtina dreptul de a se extinde pe aceea parte de teren si nu a obtinut aprobare.Tatal meu nu a facut pana in prezent succesiune dupa moartea parintilor deoarece in afara acestui contract de vanare-cumparare intre proprietar si bunicii mei nu mai aveau alte bunuri.Am fost sfatuiti sa facem succesiunea si mergem mai departe.Ma intreb daca tatal meu are sanse sa obtina titlu de proprietate pentru acest teren.Mentione ca in anul 1997 mama a trimis la Primaria sect.5 o cerere pt.retrocedare si a primit urmatorul raspuns:sa aduca acte doveditoare.Pana I present nu au depus nici un act la Primarie.Va rog mult daca see poate sa ma indrumati cu un sfat .Va multumesc anticipat

Daca bunicul dvs. a vandut casa nu cred ca mai puteti facde ceva , pentru ca este posibil ca acel cumparator sa se fi inregistrat la adm. financiara . Solicitati un istoric de rol fiscal la DITL si vedeti cine figura ca proprietar , apoi solicitati de la Primarie situatia juridica a imobilului . Dac a apare tot bunicul puteti solicita sa se constate dreptul de proprietate prin uzucapiune, un proces greu si costisitor , veti avea nevoie si de actul de proprietate notarial al adevaratului proprietar (cel de la care bunicul a cumparat cu chitanta )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cadastru / intabulare daniel00k daniel00k Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Sunt propietarul unei case pe care am mostenit-o de la tata, care la randul lui a mostenit-o de la parintii lui, care ... (vezi toată discuția)
Mai am vreun drept??? elyada elyada In anul 1981 parintii mei au divortat,noi suntem 2 frati,in urma divortului,fratele meu a fost dat in custodia tatalui,iar eu in cea a mamei,casa parinteasca ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa foarte multi ani nisip nisip In anul 1947, strabunicul a cumparat un f.mic teren -150m.p.- in buzau cu act de vanzare-cumparare facut la avocat, pe care scrie ,,Administratia de ... (vezi toată discuția)