avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plangere cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plangere cadastru

Am o plangere impotriva incheierii de respingere a cererii mele de intabulare pe motiv ca parcela invecinata intabulata se suprapune cu a mea in proportie de apr.70%. Inainte ca vecinul sa instraineze parcela care cauzeaza suprapunerea, am avut o posesie netulburata si utila asupra terenului din 1994, cand am fost repusi in posesie pe vechiul amplasament, conform procedurii pe legea 18 a fondului funciar. Datorita recursului in interesul legii care confera imunitate celor de la cadastru prin lipsa calitatii lor procesuale pasive, l-am chemat in judecata pe noul proprietar si am demarat si o actiune in anulare a incheierii lui de intabulare (pe care instanta o califica rectificare, asa cum reiese din comunicari), care se bazeaza pe o documentatie gresita. Cele 2 actiuni s-au disjuns, actiunea in anulare s-a suspendat pana la solutionarea irevocabila a plangerii si mi s-a incuviintat expertiza judiciara.
Pe penal, am inceput cu o plangere de tulburare de posesie, in care el a primit NUP pe lipsa intentiei (in dubio pro reo…). Am cerut extinderea cercetarii penale pe fals, uz de fals, fals intelectual, fals in declaratii si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, depunand in probatoriu doua planuri de amplasament in zona diferite pentru aceeasi parcela intabulata. Unul (cel care coincide cu amplasarea gardului pe care si l-a edificat pe terenul nostru) provine din arhiva, din dosarul de intabulare, iar pe celalalt l-am obtinut din baza de date informatizata actuala a OCPI. Tipul – noul proprietar al parcelei invecinate – are un PUZ in curs pentru o zona de agrement care include si partea de suprapunere din parcela noastra. Presupun ca modificarea care se reflecta in cea de-a doua varianta a planului de amplasament provine din alt aviz favorabil OCPI pe care l-a primit o alta documentatie, facuta de alt topograf pentru aceeasi parcela, cu ocazia avizarii PUZ. Numai ca nu s-a operat si rectificarea cadastrala. Practic, oricine verifica in baza de date actuala amplasarea parcelei in litigiu, nu sesizeaza neconcordante, ea fiind readusa la parametrii normali, dar gardul a ramas amplasat dupa prima documentatie. Asta e teoria mea…
Dupa ce recent, stiind ca se afla in litigiu, a publicat un anunt media pentru obtinerea acordului unic din partea consiliului local, am sesizat APM, consiliul judetean si consiliul local pentru a sista/suspenda orice demersuri pentru obtinerea avizelor /autorizatiilor de care are nevoie.
Probele cu cele 2 planuri de amplasament diferite au fost depuse si in instanta civila, dar inca neajungandu-se in fond, instanta nu s-a pronuntat asupra lor. Am termen pe 11 mai & inca nu am primit convocare din partea expertului.
Questions: Cum pot valorifica cel mai bine probele depuse? Planurile de amplasament ce valoare juridica probanta au? Exista vreun conflict de interese in faptul ca cei doi topografi ai partii adverse au rude la OCPI, iar mama unuia dintre ei, inspector OCPI, mi-a respins mie documentatia ? Eu nu am gasit nimic in ordinele 634 si 633 ale ONCPI.

Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 17:21, 18 Mai 2009
Sa inteleg ca vecinul dvs. a intabulat si-a intabulat deja dreptul?
Am aceea si nelamurire ca si colegul apaidiu. Vreti sa o lamuriti?
Conform art.204 (1) Expertii se pot recuza pentru aceleasi motive ca si judecatorii.
(2) Recuzarea trebuie sa fie ceruta in termen de 5 zile de la numirea expertului, daca motivul ei exista la aceasta data; in celelalte cazuri termenul va curge de la data cand s-a ivit motivul de recuzare.
(3) Recuzarile se judeca in sedinta publica, cu citarea partilor si a expertului.
Buna dimineata :)
Vecinul si-a intabulat dreptul imediat dupa incheierea contractului de v-c cu fostul proprietar pus in posesie. Contract pe 24 apr., cerere intab. 25 apr si incheiere de admitere pe 26 apr. Nice, right ? A cumparat mai multe parcele in acceeasi zona, iar pt. PUZ a facut o alta docum cadastrala cu un alt geodez. Ma intreb, de ce e nevoie de o alta docum, din moment ce prima, pe baza careia s-a intabulat, a primit aviz favorabil OCPI... Eu presupun ca cele doua sunt diferite, dar ambele admise fara a se fi operat rectificarea cadastrala (din oficiu, sau cerere). Astfel, isi mentine gardul pe baza primei documentatii (eronate), iar baza de date reflecta situatia din a doua documentatie...
De acord, dar in speta de fata eu ma refeream la abtinerea functionarului OCPI in cazul in care ar trebui sa avizeze documentatii inaintate spre avizare de catre experti (nejudiciari) ai firmelor de topo, care ar fi rude pana in gr IV...

Alte discuții în legătură

Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Probleme rectificate tp dumifilote dumifilote Am o hotarare definitiva de instanta pentru rectificarea titlului de proprietate. In cauza a fost dispusa expertiza topo cu avizare OCPI. Raportul de ... (vezi toată discuția)
Intabulare Dumies Dumies Am obtinut in urma unui Partaj judiciar (mostenire) o parcela intravilan in suprafata de 1500mp(titlu de proprietate) .Am intabulat aceasta parcela conform ... (vezi toată discuția)