avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Am obtinut in urma unui Partaj judiciar (mostenire) o parcela intravilan in suprafata de 1500mp(titlu de proprietate) .Am intabulat aceasta parcela conform schitei intocmita de expertul judiciar .Un vecin revendica cca. 600mp continuti in suprafata intabulata de mine .Pot actiona in judecata expertul judiciar vazind ca nu s-a informat asupra situatiei reale ??
Sau care ar fi calea de rezolvare a acetei situatii?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 09:41, 26 Decembrie 2011
Dumies a scris:

.Am intabulat aceasta parcela conform schitei intocmita de expertul judiciar .

In conditiile in care OCPI a dispus notarea in evidente a calitatii dvs de proprietar asupra parcelei ,pe cale de consecinta ,rezulta ca expertiza depusa intruneste conditiile legal prevazute
Daca vecinul apreciaza ca detine calitatea de proprietar asupra cotei de 600 mp din cei 1500 mp ai dvs,urmeaza ca acesta sa sustina si sa probeze temeiul legal,in conditiile legii
In situatia in care instanta de judecata ,in baza expertizei judiciare ,a dispus notarea calitatii dvs de proprietar asupra parcelei de 1500 mp nu se justifica eventuala actiune impotriva expertului
Expertul topo a procedat corect, având în vedere că schiţa cadastrală a fost acceptată de către OCPI , biroul local.Prin O.634-2006+care este regulamentul de întocmire şi recepţionare a documentaţiei cadastrale, documentaţia d+voastră de fapt a expertului care v+a făcut această documentaţie, ea a fost recepţionată.
Vecinul v-a dat sau are de gând să vă dea în judecată ?Are proprietatea înscrisă în C.F?
în acţiunea în revendicare, dacă o va face, se va face expertiza topo, pe baza actelor deţinute de fiecare.
liamic43 a scris:

Are proprietatea înscrisă în C.F?

Teoretic nu are cum sa fie notata calitatea de proprietar asupra aceleiasi parcele in favoarea a doua persoane distincte,cu proprietati invecinate pentru ca in evidente ar treebui sa existe suprapunere de suprafete,situatie in care,nici instanta de judecata nu ar mai fi constatat dreptul de proprietate in favoarea autorului topicului asupra parcelei si nici OCPI nu ar mai fi validat cererea de notare a calitatii de proprietar a acestuia asupra respectivei parcele
Corect, atât teoretic cât şi practic.Vecinul probabil vrea să-l sperie sau crede că e corectă doleanţa lui.Dar, oare garduri există între proprietăţi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru - gardul vecinilor imi incalca proprietatea sch sch O proprietate(jud. Prahova) este delimitata de vecini in urma unei Hotarari definitive din 1975.Vecinul a construit acum 10 ani un gard , care , incalca in ... (vezi toată discuția)
Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)