avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

sotul a decedat in 2010 am dezbatut sucesiunea inainte de a se impli 2 ani si copii au renuntat .Intrebarea mea e cind voi deceda eu copii mei vor intra la succesiune cu rudele de grad 1 a sotului meu ??mai au dreptul sa participe la sucesiunii in urma decesului bunicii de pe tata??
Daca raspunsul e nefavorabil copiilor mei cum sa procedez ??
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:34, 26 Martie 2014
Daca sunt si copii sotului vin la mostenire dupa bunica (mama sotului) pentru partea ce i-ar fi revenit sotului. La decesul dvs. vin la mostenire numai copii nu si rudele sotului.
Copii dvs. vin toti la mostenire.
Ii inlatura pe toti ceilalti care nu sunt descendentii dvs.
VA MULTUMESC
Masa succesorală v-a fost atribuită în întregime? În mod normal, renunţarea descendenţilor a deschis calea la succesiune a fraţilor şi surorilor soţului decedat, care, dacă au acceptat succesiunea, moştenesc averea rămasă după soţ alături de dumneavoastră.

La decesul dumneavoastră, tot ceea ce veţi avea în patrimoniu va fi moştenit de copiii dumneavoastră, dacă vor accepta succesiunea.
DA.EU AM DEVENIT UNICA MOSTENITOARE.SOTUL A DECEDAT IN 2010 .LA NOTAR NU MI A SPUS NIMIC ASA CA TOATE MI AU RAMAS MIE.IMI ERA FRICA PENTRU COPIII MEI SA NU PIARDA EI.DAR DIN MOMENT CE E TRECUT TOTUL PE MINE AM INTELES CA ,EI VOR FI MOSTENITORII MEI SI NU FRATII SOTULUI

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei ... Euonline Euonline Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei trei copii voiau sa renunte la dreptul lor in favoarea bunicii, doar ca la notar au fost ... (vezi toată discuția)
Succsiune sorimari sorimari tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)