avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar Ungaria
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar Ungaria

Buna,
Zilele trecute am primit o amenda de radar in Ungaria (81 km/h in localitate). Amenda este de 45 000 de forinti (aprox. 150 de euro). Momentan nu dispun de suma sa o platesc.

Se va adauga la impozit?...daca o platesc sa zicem peste un an...se vor adauga penalizari? Sau daca nu o platesc deloc...intr-un final se va prescrie?

Multumesc

si cum ai sa inscrii masina in tara , daca ai luat amenda ? nu te-ai gandit ? este deja data in consemn . masina s-a verificat in Germania , inainte sa ajungi la tine acasa....
ai si poza facuta , o s-o pimesti si tu acasa...fi linistit .
eu zic sa nu incerci marea cu degetul , mai ales daca vrei sa mai mergi pe la unguri.

dar fiecare face, cum stie ca-i este mai bine .
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
ContSters315672, utilizator
minione a scris:

si cum ai sa inscrii masina in tara , daca ai luat amenda ? nu te-ai gandit ? este deja data in consemn . masina s-a verificat in Germania , inainte sa ajungi la tine acasa....
ai si poza facuta , o s-o pimesti si tu acasa...fi linistit .
eu zic sa nu incerci marea cu degetul , mai ales daca vrei sa mai mergi pe la unguri.

dar fiecare face, cum stie ca-i este mai bine .

Mersi de raspuns...oricum intentia mea nu era sa nu o platesc...mai mult vroiam sa stiu daca nu o platesc acuma, ci mai incolo daca se adauga penlizari.
cu placere , bafta si mare atentie pe viitor.
penalizari pentru neplata la timp a amenzilor se adauga , dar ce penalizari au !
Ai avut noroc. Stiu ca acum vreo doi ani, introdusesera o hotarare care stipula ca daca te opreau pentru o amenda (aplicabila doar strainilor) si nu aveai bani sa o platesti pe loc iti seccestrau masina, o transportau cu o firma la un loc de stocare si apoi era problema ta sa te prezinti la locul de stocare cu dovada platii pentru amenda + taxa de transport/stocare sa iti iei masina. Nu stiu daca mai e valabila si acum aceasta hotarare. A fost luata tocmai in ideea ca aproape nici un strain nu platea amenzile de circulatie in Ungaria.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde achit o amenda primita in ungaria Imparatul Imparatul Am luat o amenda din Ungaria, am primit acasa procesul verbal in limba maghiara. Unde o platesc? Daca nu o platesc ce se poate intampla, ce pot pati? (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala montebandi montebandi Buna ziua,sapt am fost oprit de politia maghiara,care mi au cotrobăit in toata masina..nu stiu daca e legal..mi au gasit un girofar albastru,nefuncțional,de ... (vezi toată discuția)
Amenda luata in ungaria zp990 zp990 Buna ziua! Un prieten a primit o amenda (pe teritoriul Ungariei, la vama) pentru ca avea cartea de identitate expirata. Cum se poate plati aceasta amenda ... (vezi toată discuția)