avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mesaje obscene si amenintatoare pe telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mesaje obscene si amenintatoare pe telefon

buna ziua.de 2 luni primesc mesaje obscene si de amenintare pe telefonul mobil .cunosc expeditorul si as dori sa stiu ce as putea face impotriva acestei persoane pentru a inceta cu mesaje.multumesc anticipat de raspuns si va doresc o zi placuta in continuare
Cel mai recent răspuns: pmihai_sb , utilizator 12:34, 23 Martie 2014
Mergeti la politie si depuneti plangere.
Noul Cod Penal pedepseste cu inchisoare de la 1 la 6 luni hartuirea prin mesaje, telefoane sau urmarire.

Potrivit articolul 208, alineatul 2,"efectuarea de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta, care, prin frecventa sau continut, ii cauzeaza o temere unei persoane, se pedepseste cu inchisoarea de la o luna la trei luni de inchisoare sau cu amenda, in cazul in care fapta nu constituie o infractiune mai grava".

Precum actiunea penala se pune in miscare doar dupa ce persoana vatamata depune plangere, daca cunoasteti persoana, puteti depune plangere impotriva acesteia. Succes.
va multumesc frumos de raspuns . o duminica placuta
multumesc frumos de raspuns . o zi placuta in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire telefonica vasileU vasileU in urma cu vreo 12 ani fiica mea a avut o relatie de concubinaj cu un baiat .totul s-a terminat de atunci fiica mea s-a casatorit legitim are un baietel de 10 ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica de catre un posibil cumparator franciscb franciscb Buna seara, Va adresez o intrebare: pe ce baza legala (apeluri telefonice inregistrate/SMS etc) se poate depune o plangere/sesizare impotriva unei ... (vezi toată discuția)