avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Societate in faliment
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Societate in faliment

O societate comerciala aflata in insolventa deschide un proces in civil.Procesul incepe,iar la un moment dat societatea aceea intra in faliment.Ce se intampla,in acel caz?procesul inceteaza,actiunea,cererea este respinsa?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:19, 23 Martie 2014
Societatea comeciala daca se afla in insolventa, deschide procesul prin cabinetul (sau firma) practicianului in insolventa. Obiectul este probabil valorificarea unor drepturi de creanta.
Procesul acesta se desfasoara pana la solutionare, urmand ca cel de faliment sa se inchida ulterior. Ideea este ca lichidatorul trebuie sa aduca in patrimoniul firmei in lichidare/faliment activele respective, pentru ca mai apoi sa le distribuie creditorilor.
obiectul dosarului e suspendare executare act administrtiv,societatea administreaza o echipa de fotbal din Romania,dosarul nu are nicio legatura cu insolventa sau falimentul.

Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Deci v-am spus, din moment ce la data deschiderii procesului era declansata procedura de insolventa, procesul pentru suspendare executare act administrativ, se tine prin reprezentant cabinet (sau societate, ce o fi) de inolventa. Acum, daca are sau nu (dvs. spuneti ca nu) legatura cu falimentul, nu stim pentru ca nu stim ce act administrativ este ala, cine este autoritatea care l-a elaborat, care este obiectul reglementarii, etc. Pentru ca daca prin aplicarea /executarea actului respectiv se diminueaza patrimoniul firmei, are legatura (fie si indirect) cu falimentul. Ma rog, nu intram in polemica, dar ..informatiile (lacunare) pe care le-ati furnizat sunt insuficiente pentru un raspuns complet.
societatea cere suspendarea unei hotarari de afiliere a unui alt club de fotbal(alte societati)decisa de comitetul execitiv al Federatiei romane de fotbal.......nu stiu daca sunteti microbist,sau daca sunteti in tema.......astea sunt informatiile pe care vi le pot oferi
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ma tem ca dvs. vorbiti despre act de administrare si nu despre act administrativ, care este altceva. Ma indoiesc, ca FRF este autoritate publică, în regim de putere publică, ca sa poata emite acte administrative. (sau poate este, nu stiu exact, aveti dreptate nu cunosc fotbal).
Presupunand ca acum am ghicit despre ce vreti sa discutati, Hotararea de afiliere este un act cu alt regim juridic fata de ceea ce am discutat noi pana acum. In fine, din ce spuneti acum se naste o noua intrebare: De ce firma in insolventa, daca tot a intrat in faliment, si-a exercitat in instanta valorificarea drepturilor subiective lezate de acel act de administrare? Dupa cum vedeti discutia se complica si ma tem ca nu o sa obtineti raspunsul dorit. (eu personal sunt depasit, atat de fotbal cat si de dialogul in ghicitori) :)) Bafta!

P.S. poate se ofera altcineva sa va ajute..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necomunicare decizie cu privire la inscrierea la masa credala advsys advsys Buna ziua, Situatia este urmatoarea, cu 9 luni in urma, am vandut unei societatii diferite produse (noi nestiind la vremea respectiva ca societatea era in ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract de vanzare mihaelanko mihaelanko In speta 2 societati comerciale, societatea A si societatea B, acelasi administrator. societatea A intra in insolventa in 2007. in anul 2005, A vinde lui ... (vezi toată discuția)
Suspendare procese in faliment redstyle redstyle buna ziua ! daca administratorul imputernicit al unei societati comerciale care a fost declarata de curand in faliment , are un proces penal pe rol cu o ... (vezi toată discuția)