avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Urmarire bunuri in Romania pentru credit in Spania
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Urmarire bunuri in Romania pentru credit in Spania

Buna ziua,am o ipoteca luata in Spania pentru o casa pe care am pus-o in vanzare ...dar data fiind situatia,nu s-a vandut.
In scurt timp nu o sa mai pot plati rata la banca.Banca spaniola ar putea sa-mi urmaresca bunurile din Romania pentru a plati datoria? sau care este procedura?
Va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:59, 10 Iulie 2014
Depinde cu cat ramaneti datoare dupa ce se va vinde casa. Costa destul de mult sa va caute si sa va execute in Romania.
Va multumesc,eu as vrea sa ii conving sa o dau in "dacion en pago" si nu stiu daca o sa reusesc...fiind deja in Romania nu as vrea decat sa merg ca sa semnez actele sa le dau cheile,si sa ma achite de datorie.Credeti ca e posibil,si daca nu,la noi exista vreun caz de acest gen?
Multumesc mult
nu stiu daca e posibil, vorbiti la banca cu care aveti contract. Daca imobilul nu valoreaza peste valoarea de achitat, nici acolo nu cred sa fie de acord.

Adriaaa a scris:
Credeti ca e posibil,si daca nu,la noi exista vreun caz de acest gen?

Da exista si cazuri si legislatie in acest sens, depinde doar de valoarea sumei de executat, daca merita sau nu pentru banca respectiva sa se puna in miscare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea da sau nu? alexa_3033 alexa_3033 am si eu o intrebare poate ma ajuta cineva.sotul meu a decedat in urma cu 2 luni ,avem datorii de 30000de mii de euro. ce ma puteti sfatui :sa fac succesiunea ... (vezi toată discuția)
Executare silita claudia13 claudia13 Sunt disperata va rog sa ma ajutati cu un raspuns......In urma cu 2 ani sotul meu a scos un credit ipotecar. In urma cu 1 an sotul meu a decedat. Asigurare de ... (vezi toată discuția)
Avem convenție matrimonială de separare de bunuri încheiată în spania, dar banca de la care vreau să iau credit ipotecar nu o recunoaște. cum pot rezolva această problemă? Leu79 Leu79 Buna ziua, am o conventie matrimoniala separare de bunuri incheiata in Spania si acum doresc sa cumper un apartament cu credit ipotecar. Cei de la banca spun ... (vezi toată discuția)