avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte auto in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte auto in urma divortului

Buna ziua,

Fiti amabili, am divortat la notar in urma cu 1 saptamana...iar impreuna cu fostul sot am hotarat sa ramana autoturismul la mine. nu am facut partaj inca deoarece ne-ar fi costat undeva la 400 de ron si nu dispuneam in acel moment de acesti banuti. As dori sa stiu daca in urma schimbarii cartii mele de identitate este obligatoriu sa schimb actele auto iar cea de-a doua intrebare : auto este inmatriculat in nov.2012 ceea ce inseamna ca nu era in vigoare legea ce impunea plata taxei de mediu, deci nu am platit asa ceva. am cumparat auto in Bucuresti, cu nr de Bucuresti, deci nu e vb de prima inmatriculare; la schimbarea datelor din carte si din talon voi plati taxa de mediu sau nu.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anamariaholban , utilizator 11:45, 25 Martie 2014
Daca masina este pe numele sotului si doriti sa o treceti pe numele dv cum o faceti? ori partaj ori contract vanzare cumparare, asa e normal.Cu taxa nu stiu cum e pe noua lege, stiu ca am inscris o masina pe o soc. com (oct 2012)nu am platit taxa ,la 7 luni am transferat-o pe alta sc si a trebuit sa platesc taxa.
Prima inmatriculare acum cred ca e timbru de mediu.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
IONICA VADUVA, utilizator
auto este pe numele meu dar in urma divortului se modifica numele meu din Holban in numele de fata, chiric...deci si actele se modifica.
Nu veti plati taxa de timbru, nu se schimba proprietarul, ci numai numele. Si daca faceati partaj, fiind soti nu plateati taxa de timbru.
Dvs veti schimba doar actele, astel veti solicita un alt certificat de inmatriculare.
va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot schimba numele in cartea masinii dupa divort nicoEU nicoEU am divortat si am revenit la numele de fata , imi pot schimba numele de familie in cartea masinii daca nu avem partaj ? mentionez ca am cumparat masina in ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu in caz de partaj sannicolau mare danut01 danut01 Buna ziua, In timpul casatoriei am cumparat o masina cu baniiscosi de la o banca (in 2007).Atunci cand am transcris-o nu a trebuit sa platim taxa auto sau de ... (vezi toată discuția)
Talon/ instrainare/ cumparare masina / instrainare radu_chirita92 radu_chirita92 salut ! am facut schimb de masina cu un tip tipul mi-a dat o masina cu carte si talon , am itp asigurare la ea tot , partea urata este in felul urmator ... (vezi toată discuția)