avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii la stat, debitorul mort
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii la stat, debitorul mort

Mama mea a murit acum 6 ani, in 2008. A fost medic la Basarabi, Constanţa, iar cabinetul medical era pe numele ei, CMI. Am primit vineri o recomandată de la fisc, cu niste sume de plătit. Am fost să văd despre ce e vorba şi am avut neplăcuta surpriză să aflu că avem de plată 8000 ron, 1500 impozit pe 2003,2004,2005, iar diferenţa penalizări, adică 6000 ron. Am întrebat cum este posibil ca o somaţie emisă în 12 iulie 2012 să fie trimisă după aproape 2 ani şi dacă sumele nu sunt prescrise. Nu am primit răspuns, asta e suma asta trebuie să plătim. Tatăl meu mi a spus că are o hârtie de la financiar din care rezultă că mama nu are nici o datorie de plătit pentru cabinetul medical. Am spus asta doamnei de acolo şi mi a răspuns că asta nu ne scuteşte de plată, că ea nu ştie ce hârtie e aia ,să vin cu ea, dar datoria trebuie plătită. Ce trebuie să fac mai departe? Sumele reprezintă impozit pe venit din activităţi independente
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:11, 24 Martie 2014
Deocamdata nu aveti ce plati ca nu e datoria dvs. Depuneti ce act ziceti ca aveti si o copie dupa certificatul de deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe cmi (cabinet medical individual) anne71 anne71 Buna ziua, sint medic de familie, reprezentant legal al unui cabinet de MF, iar din punct de vedere juridic, CMI este persoana fizica autorizata , in contract ... (vezi toată discuția)
Contributii pensii, sanatate pfa slade_green2000 slade_green2000 Buna ziua. Mi-am deschis un PFA si am inteles ca trebuie platite taxe de 10,5% si 5,5% pentru pensii si casa de sanatate. As vrea sa stiu daca aceste taxe se ... (vezi toată discuția)
Impozitul pentru teren si penalitatile ancarapan ancarapan am mostenit un teren pentru care am de platit o suma mare impozit cu penalitatile aferente.problema mea este ca nu mi se spune exact suma de plata de catre ... (vezi toată discuția)