avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional - marire salar , neinregistrat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional - marire salar , neinregistrat in Revisal, dar contabilul sustine ca s-au platit contributii la valoarea marita .

Buna ziua,
In cadrul firmei in care am lucrat mi s-a marit salariul brut , in 2012, de la 1200 la 1400 ron. Cel putin asa era trecut pe statul de plata pe care il semnam. Acum nu mai lucrez la firma respectiva, dar am cerut o adeverinta de vechime din care sa reiasa salariul brut pe ultimele 6 luni, si contabila imi zice ca ea nu a facut decizie de majorare de la 1200 la 1400, dar ca a platit contributiile la somaj si CAS pe valoarea de 1400 ron. Dar totusi in adeverinta de vechime ea imi trece salar brut din 2012 pana in 2013 de 1400ron. Este corect si este valabila aceasta adeverinta, cu majorare de la 1200 la 1400 ron, fara act aditional si neinregistrat in Revisal. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
BFlor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 25 Martie 2014
Daca pe statul de salarii era trecut salariul de 1400 lei, iar acesta a fost operat si in declaratia 112 si, implicit, pentru acest salariu s-au calculate si virat contributiile, acest salariu este operat si in baza de date de la pensii,sanatate, sau somaj. Nedeclararea in Revisal a salariului de 1400 lei/luna este culpa angajatorului si nu va poate afecta personal, mai ales ca in adeverinta de vechime este inscris salariul de 1400 lei/luna.
Neinregistrarea in Revisal nu afecteaza valabilitatea unui act aditional la c.i.m.

In caz de neinregistrare in REVISAL a modificarilor survenite la c.i.m., angajatorul este pasibil de o sanctiune contrvaentionala.
Multumesc mult pentru raspuns!
Un CIM nu se poate modifica fara Act aditional. Daca vi s-a achita CAS la 1400 ar trebui sa fiti multumit.
Angajatorul isi asuma raspunderea pt actele emise.
Tocmai am primit adeverinta de vechime cu salariul brut si mi-a trecut 1200 ron pe toata perioada lucrata, desi eu am semnat state de plata cu 1400 ron. Se poate asa ceva?
Inainte de a ruga contabila sa imi faca o adeverinta tip, luata de pe situl ITM, mi-a facut o adeverinta in care a trecut salar brut de 1400ron. Cand am rugat-o sa imi scrie si numarul actului aditional de marire a venitului, a dat inapoi si mi-a zis ca ea nu a facut act aditional de marire, dar a platit toate contributiile la suma de 1400 ron.
Cum pot rezolva aceasta problema?

Alte discuții în legătură

Salariu ulma ulma Bun ziua, In Octombrie 2011 in urma unui act aditional,mi-a fost marit salarul brut de la 900 lei la 1200.In urma cu cateva zile,un coleg mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Salariul minim olimiha olimiha Am aflat de curand ca salariul minim pe economie pentru angajatii cu studii superioare ar trebui sa fie 1200 roni dar la mine nu s-a modificat nimic. Cum as ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime pensie dupa revisal sorineldobre sorineldobre Dupa decembrie 2010 cartea de munca a devenit caduca . in continuare angajarea se face pe baza de Revisal . Intrebare : daca fac varsta de pensie pt. perioada ... (vezi toată discuția)