avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadru didactic universitar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadru didactic universitar

Poate un cadru didactic universitar ce este angajat cu norma intreaga la universitate sa ocupe un job cu norma intreaga intr-o institutie publica?
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: 2014vasile , utilizator 06:10, 25 Martie 2014
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.
Prevede legislatia un număr maxim de ore ce poate fi realizat de un salariat pe săptămână?
Codul Muncii
Art. 114.
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
...

Întrucât dispoziţiile art. 114 din Codul muncii se referă la un singur contract, rezultă că, în cazul salariaţilor cumularzi, nu se aplică interdicţia privind durata maximă legală a timpului de muncă de 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
multumesc foarte mult. De mare ajutor imi sunt informatiile dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

8+4 ore max. lucratoare sau 8+2 ore max lucratoare utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua. Problema este urmatoarea: daca lucrez ca si part time (4 h/zi) pot sa mai imi iau un job ca full time? eu stiu ca este voie 12 h/zi dar cineva ... (vezi toată discuția)
Norma munca imene imene Buna ziua, va rog daca poate cineva sa imi spuna cate ore de munca pe zi pot fi trecute in contractele de angajare. Sa va explic, eu colaborez cu mai multe ... (vezi toată discuția)
2 joburi in paralel M-A-N M-A-N As dori sa stiu daca o persoana cu un job de 8h/zi mai poate sa-si gaseasca un al doilea job, eventual tot cu norma intreaga? Pt. 2 joburi in paralel care ... (vezi toată discuția)