Buna seara ! Am o copie a T.P.,pe care fig. 3 frati- mostenitori 1 decedat si 2 in viata,cu unul dintre ei sunt in tratative de a cumpara terenul intravilan dar este vaduva batranica cu 3 copii (2 in viata si 1 deced.).As dori demararea adica incheierea contrc. de vanz-cump.,dar n-am idee de unde sa incep.
1)-T.P. copia e valabil la notar? 2)-fiind mai multi mostenit. pe titlu( vii si morti) cum clarific situatia in cel mai scurt timp ,as lasa si arvon dar pe ce baza? posibil sa inchei o intelegere pt. a putea intre timp sa curat terenul de o sura si o casuta din chirpici darapanate. Doresc si scoaterea unui topograf pt. a marca suprafata .sunt vecini acolo care la prima vedere au c-am profitat de absenta proprietarei batrane si au intrat in teren dinspre margini( exp. cu un stilp mutat ,cu o aratura mai spre interior). imi place acel loc si e clar ca va fii mult de umblat. Si topograful- eu ca potential proprietar sunt nevoit sa-l platesc sau e obligatia proprietarilor de pe T.P. ? Multumesc anticipat !
bine, deci daca se pierde un act( fiind original) iti pierzi si dreptul la al reproduce(adica avind o copie nu mai pot obtine autenticitate pt.ea pe cai legale,notariale?
In cazul nostru TITLUL de PROPRIETATE s-a distrus...pierdut...nu stiu poate au roso soarecii si am primit o copie de la Registrul Agricol,insa imi da-ti de inteles ca n-ar avea nici un viitor aceasta achizitie pt. mine fara documentul in original.Mi se pare nedrept,daca legislatia nu permite acest lucru.
Mostenire
ContSters238389
S-acumparat o casa cu teren de la o vaduva care nu a avut copii (facind doar un act sub semnatura privata in care nu este mentionat nici suprafata nici locul ... (vezi toată discuția)