avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu proprietate pe teren - pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu proprietate pe teren - pierdut

Buna seara ! Am o copie a T.P.,pe care fig. 3 frati- mostenitori 1 decedat si 2 in viata,cu unul dintre ei sunt in tratative de a cumpara terenul intravilan dar este vaduva batranica cu 3 copii (2 in viata si 1 deced.).As dori demararea adica incheierea contrc. de vanz-cump.,dar n-am idee de unde sa incep.
1)-T.P. copia e valabil la notar? 2)-fiind mai multi mostenit. pe titlu( vii si morti) cum clarific situatia in cel mai scurt timp ,as lasa si arvon dar pe ce baza? posibil sa inchei o intelegere pt. a putea intre timp sa curat terenul de o sura si o casuta din chirpici darapanate. Doresc si scoaterea unui topograf pt. a marca suprafata .sunt vecini acolo care la prima vedere au c-am profitat de absenta proprietarei batrane si au intrat in teren dinspre margini( exp. cu un stilp mutat ,cu o aratura mai spre interior). imi place acel loc si e clar ca va fii mult de umblat. Si topograful- eu ca potential proprietar sunt nevoit sa-l platesc sau e obligatia proprietarilor de pe T.P. ? Multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: 014maria , utilizator 18:23, 25 Martie 2014
pentru instrainarea unui teren este necesar actul de proprietate in original. nu veti putea achizitiona terenul in baza acelei copii .
bine, deci daca se pierde un act( fiind original) iti pierzi si dreptul la al reproduce(adica avind o copie nu mai pot obtine autenticitate pt.ea pe cai legale,notariale?
In cazul nostru TITLUL de PROPRIETATE s-a distrus...pierdut...nu stiu poate au roso soarecii si am primit o copie de la Registrul Agricol,insa imi da-ti de inteles ca n-ar avea nici un viitor aceasta achizitie pt. mine fara documentul in original.Mi se pare nedrept,daca legislatia nu permite acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legatarul testamentar. i se mai cuvine acest drept? avem un vecin ... Silvia1945 Silvia1945 Legatarul testamentar. I se mai cuvine acest drept? Avem un vecin în comisia de cenzori care are următoarea problemă: - o bătrânică din satul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 S-acumparat o casa cu teren de la o vaduva care nu a avut copii (facind doar un act sub semnatura privata in care nu este mentionat nici suprafata nici locul ... (vezi toată discuția)
Putem obtine un certificat in baza altui certificat? Silvia1945 Silvia1945 Putem obtine un certificat in baza altui certificat? Am o vecină la etajul 7 care a moștenit averea unui bătrân văduv, care nu avea copii; a avut ... (vezi toată discuția)