avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Schimb valutar direct intre 2 companii asociate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Schimb valutar direct intre 2 companii asociate

Se poate face schimb valutar direct intre o companie nebancara din RO si o alta companie nebancara din UE (asociat firma din RO), ambele facand parte din acelasi grup de firme? Care este procedura si cum functioneaza? Care este tratamentul contabil si fiscal al operatiunii, al diferentelor de curs? Ce obligatii declarative exista (fiscale, BNR)? Este necesara autorizare de la BNR pt. astfel de operatiuni?
Cel mai recent răspuns: hemilio , utilizator 10:06, 15 Aprilie 2014
Cum adica schimb valutar ca nu inteleg .
In loc sa se faca schimbul valutar prin licitatie bancara sa se faca direct intre societati. Firma din Romania vinde ron si primeste EUR de la firma mama din UE. Stiu ca pare ciudat, dar se pare ca in alte tari se lucreaza asa si ca ar exista aceasta posibilitate si in Ro.
Salut. Si eu as fi tentat sa fac operatiunea asta cu o societate afiliata din Romania, dar sa o interpretez ca o compensare a unei datorii intr-o valuta cu o creanta intr-alta valuta, avand in veder ca avem relatii contractuale pe ambele valute; dar o sa o fac la cursul BNR si doar atunci cand acesta e mai avantajos (pentru ambele parti) decat cursul buy/sell oferit de banci.
Daca faci operatiunea cu firma mama din UE, s-ar putea sa fie nevoie sa completezi anexa 6 la norma bnr 26: [ link extern ] ).

Oare sa existe obligatii pentru operatiunea asta de schimb valutar si intre companii din RO?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Decontari in valuta camicami camicami Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce ... (vezi toată discuția)
Rata de schimb valutar ContSters22096 ContSters22096 stie cineva care este actul normativ care reglementeaza acest aspect? o persoana a contractat un credit in euro de la o institutie financiara nebancara. daca ... (vezi toată discuția)