avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Tichete cadou, impozitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Tichete cadou, impozitare

Am copiat textul pe care trimite firma SODEXO legat de tichete de cadou
Eu stiam ca tichetele de cadou sunt avantaje salariale si se taxeaza ca si salariile



Cu tichetele Cadou Pass angajatii din compania ta au libertatea de a-si alege singuri cadoul de Paste dintr-o retea de peste 60.000 de locatii din intreaga tara. Tichetele Cadou Pass beneficiaza de 100% deductibilitate si scutire de la plata taxelor salariale , in conditiile Legii 193 / 2006 si Codului Fiscal.
Descopera aici mai multe despre cum sa iti faci angajatii fericiti de Paste
!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 11:10, 25 Martie 2014
Firma respectiva nu este la curent cu modificarile legislative si induce in eroare clientii.

Intr-adevar, Legea nr. 193/2006 initial prevedea astfel:

ART. 12
(1) Sumele corespunzătoare tichetelor de creşă acordate de angajator, în limitele valorii nominale prevăzute la art. 7, se încadrează în categoria cheltuielilor sociale deductibile limitate, în conformitate cu dispoziţiile art. 21 alin. (3) lit. c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Sumele corespunzătoare tichetelor cadou şi tichetelor de creşă acordate de angajator nu se iau în calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor şi obligaţiilor care se determină în raport cu venitul salarial*).


Prin Legea nr. 343/2006, punctul 8 al art.VI, se abroga art.12 alin.(2) incepand cu 1 ianuarie 2007.


In prezent, Codul fiscal prevede urmatoarele:

ART. 296^4
(1) Baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale individuale obligatorii, în cazul persoanelor prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b), reprezintă câştigul brut realizat din activităţi dependente, în ţară şi în străinătate, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte, care include:
a) veniturile din salarii, în bani şi/sau în natură, obţinute în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui statut special prevăzut de lege. În situaţia personalului român trimis în misiune permanentă în străinătate, veniturile din salarii cuprind salariile de bază corespunzătoare funcţiilor în care persoanele respective sunt încadrate în ţară, la care se adaugă, după caz, sporurile şi adaosurile care se acordă potrivit legii;....

ART. 55
(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
.... k) orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor în vederea impunerii.
(3) Avantajele, cu excepţia celor prevăzute la alin. (4), primite în legătură cu o activitate menţionată la alin. (1) şi (2) includ, însă nu sunt limitate la:
... h) tichete-cadou acordate potrivit legii.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim fiscal tichete cadou lilireli lilireli un SRL platitor impozit pe profit acorda tichete cadou salariatilor ( val mai mare de 150 lei), salariatii nu au copii minori valoarea totala a tichetelor ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou in cm ContSters305618 ContSters305618 Un angajat in concediu medical are dreptul la tichete cadou? (vezi toată discuția)
Contributii pentru cadou in bani Anamuresana Anamuresana Cadoul in bani acordat (din cheltuieli sociale 2% calculat la fondul de salarii) de angajator unui salariat, in valoare neta de 200 lei este impozabil? ... (vezi toată discuția)