avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul termen recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul termen recurs

Am un litigiu cu CAS. Am castigat in prima faza, pe fond, daca nu gresesc in exprimare. CAS a formulat recurs.
Problema mea este cum aflu daca recursul este formulat in termen, pentru ca m-am pierdut in calcule.
Comunicarea sentintei s-a facut catre CAS pe 4 martie 2014, conform datelor din dosar, iar recursul este declarat pe 20 martie 2014 (data este prezentata pe sit-ul Tribunalului ca data de inregistrare recurs).
Intrebare: ESTE RECURSUL FORMULAT IN TERMEN?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:34, 26 Martie 2014
vedeti sa nu fie trimis cu posta ,caz in care calculul se face de la data depunerii la posta. Puteti merge la dosar . Daca nu e depus cu posta pare a fi tardiv e depus in a 16-a zi.
Data de 4 martie 2014 este data postei, data care coincide cu data inscrisa pe confirmarea de primire a sentintei. La aceasta data CAS a semnat de primire pe confirmarea de primire.
Data înregistrării recursului pe portal nu are importanță. Trebuie să vedeți când a fost acesta înregistrat la registratura instanței sau care este data poștei, dacă a fost trimis prin poștă.

Dar și așa, în data de 20 martie 2014, ar fi fost formulat în termen. Data de 20 martie 2014 este ultima zi a termenului de 15 zile, termen care se calculează pe zile libere, potrivit dispozițiilor Codului de procedură civilă.
Deci nu este cazul sa mai invoc exceptia de tardivitare pentru introducerea recursului da?
cu siguranta o puteti invoca ... instanta urmand a se pronunta in privinta exceptiei :)

Alte discuții în legătură

30 zile apel mirceani mirceani Am castigat un proces la judecatorie impotriva unei primarii. Judecatoria a expediat hotaratea instantei cu stampila postei 17 martie. Stampila de primire a ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv? maria_14 maria_14 Buna tuturor! Va rog frumos, sa ma lamuriti si pe mine, daca recursul este tardiv in urmatorul caz: M-am judecat pe fond, intrun litigiu de munca pt drepturi ... (vezi toată discuția)
Tardivitate cerere de chemare in judecata? sake sake Buna ziua/seara, Am formulat o cerere de chemare in judecata, pe conflicte de munca. Am primit prin curier decizia desfacerii contractului de munca, in ... (vezi toată discuția)