avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs tardiv?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs tardiv?

Buna tuturor! Va rog frumos, sa ma lamuriti si pe mine, daca recursul este tardiv in urmatorul caz: M-am judecat pe fond, intrun litigiu de munca pt drepturi salariale, proces pe care l-am si castigat . Unitatea la care am lucart a facut ,insa recurs, inregistrat pe site la data de 11.07.2012. Eu am primit hot . de pe fond in data de 26.06.2012. Este oare tardiv recursul formulat?
Va multumesc aniticpat pentru opiniile dumv.
conteaza data depunerii la posta a recursului, daca a fost trimis in acest mod. trebuie sa verificati la dosarul cauzei exact la ce data s-a depus la posta, rspectiv la registratura.
in plus, verificati data comunicarii sentintei catre intimata deoarece nu este obligatoriu sa primiti sentinta in aceeasi zi.
calculul se raporteaza la data comunicarii catre intimata a sentintei si la data comunicarii catre dvs.
Inregistrarea este o formalitate care poate, ca si termen, sa nu coincida cu data depunerii.De exemplu: eu astazi, 12.07 depun un recurs prin posta.Dureaza 2-3 zile pana plicul meu ajunge la registratura Tribunalului; ajunge dupa-amiaza si este inregistrat abia in ziua urmatoare, adica pe 16.07.Si asa pe site imi apare mult tarziu fata de data comunicarii. Termenul curge de la comunicare, pentru fiecare parte .Dvs poate ati primit pe 26.06 hotararea, dar institutia poate a primit-o pe 27.06 sau 28-29, depinde de posta.Veti verifica la dosar dupa comunicarea hotararii termenul, nu dupa ce apare pe site.
Solicitati la instanta dosarul cauzei si verificati personal data cind unitatea a primit hotarirea si data la care a depus recursul spre a avea date certe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tardiv sau nu? PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Am o problema: am castigat o actiune impotriva procuraturii, s-a dat o sentinta de retrimitere a dosarului la parchet, pentru continuarea cercetarii. Dupa ... (vezi toată discuția)
30 zile apel mirceani mirceani Am castigat un proces la judecatorie impotriva unei primarii. Judecatoria a expediat hotaratea instantei cu stampila postei 17 martie. Stampila de primire a ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila definitiva si irevocabila la 19.01.20010,text recurs inregistrat la 29.01.2010 cu termen la 10 martie 2010 cristina/BZ cristina/BZ Este un paradox.La 19.01.2010 am cerut si am primit de la tribunal legalizarea sentintei cu parafa pe care scrie definitiva si irevocabila pronuntata la 16 ... (vezi toată discuția)