avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Camera preliminara - plangere impotriva rezolutiei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Camera preliminara - plangere impotriva rezolutiei


Am revenit : suspendata de 15 luni in urma unei plangeri penala , am primit odonanata de la procuror cu NUP si amenda adm . de 1000 ron , apoi de la prim-procuror aceeasi solutie (ca angajatorul a contestat ) , acum angajatorul depune plangere la judecatorie -camera preliminara ;ce mai urmeaza si cat ar mai dura ?
am trimis la judecatorie -cam preliminara note scrise , cum ca solutia procurorului e cea buna .
-dosarul a ajuns iar la parchet , de ce ?
Cel mai recent răspuns: ada123456 , utilizator 17:04, 8 Mai 2014
Codul de procedura penala:

ART. 341
Soluţionarea plângerii de către judecătorul de cameră preliminară
(1) După înregistrarea plângerii la instanţa competentă, aceasta se trimite în aceeaşi zi judecătorului de cameră preliminară. Plângerea greşit îndreptată se trimite pe cale administrativă organului judiciar competent.
(2) Judecătorul de cameră preliminară stabileşte termenul de soluţionare, care este comunicat, împreună cu un exemplar al plângerii, procurorului şi părţilor, care pot depune note scrise cu privire la admisibilitatea ori temeinicia plângerii. Petentului i se va comunica termenul de soluţionare. Persoana care a avut în cauză calitatea de inculpat poate formula cereri şi ridica excepţii şi cu privire la legalitatea administrării probelor ori a efectuării urmăririi penale.
(3) Procurorul, în termen de cel mult 3 zile de la primirea comunicării prevăzute la alin. (2), transmite judecătorului de cameră preliminară dosarul cauzei.
(4) În situaţia în care plângerea a fost depusă la procuror, acesta o va înainta, împreună cu dosarul cauzei, instanţei competente.
(5) Judecătorul de cameră preliminară se pronunţă asupra plângerii prin încheiere motivată, în camera de consiliu, fără participarea petentului, a procurorului şi a intimaţilor.
(6) În cauzele în care nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră preliminară poate dispune una dintre următoarele soluţii:
a) respinge plângerea, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată;
b) admite plângerea, desfiinţează soluţia atacată şi trimite motivat cauza la procuror pentru a începe sau pentru a completa urmărirea penală ori, după caz, pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală;
c) admite plângerea şi schimbă temeiul de drept al soluţiei de clasare atacate, dacă prin aceasta nu se creează o situaţie mai grea pentru persoana care a făcut plângerea.
cat mai dureaza?
Mergeti sa aflati din hotararea instantei ceea ce s-a dispus si care au fost motivele.
Aveti dreptul sa faceti xerox dupa hotarare.
fiind un dosar colectiv , una din noi nu a fost audiata de politie /parchet si aceasta ar fi contestat ordonanta la judecatorie pe acest motiv , insa au trecut 24 de zile de cand dosarul s-a intors la parchet si nimic nu s-a mai intamplat .Oare daca merg la parchet sa solicit iar urgentarea solutiei, e bine ? am mai facut-o odata ; ma tine minte ?sau nu e necesar ?
va multumesc !
dosarul indrumat la procurorul general in baza deciziei 1/19.01/2009; ce ar mai putea urma?

Alte discuții în legătură

S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)
Nup - instanta, consultare dosar vrica vrica Un partener de afaceri a depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului o plangere penala impotriva adminstratorilor societatii mele In Martie am primit ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)