avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorii

Anul trecut am semnat cu o insitutie un contract de proiectare pentru reabilitarea sediului lor, am predat proiectul in termenul stabilit in contract, urmand ca si ei sa se achite de suma datorata. Le-am adresat o cerere de conciliere directa, pentru a-i invita sa discutam recuperarea datoriilor catre societatea noastra, dar am primit raspuns ca domniile lor doresc amanarea intalnirii deoarece intregii conducerii a insitutiei i s-au desfiintat posturile, pe baza OUG 37/2009 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii administratiei publice.
Precizez ca societatea noastra a semnat contractul cu institutia inainte de aprobarea sumei de catre ordonatorul principal de credite. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:14, 28 Aprilie 2009
RASPUNS.
Legiuitorul a prevazut, prin dispoziile art. 720/1 cod procedura civila, un termen, rezonabil, ca debitorul sa se pregateasca si sa-si formuleze apararea, adica sa vina pregatit la concilierea directa.
In calitate de creditor, nu pot sa-i las debitorul cu un termen "sine die" pe motiv ca isi schimba conducerea. De aceea, ca raspuns la conciliere directa esuata, sa propuna el un TERMEN REZONABIL in care sa se face aceasta procedura prealabila si obligatorie inainte de a se actiona in instanta, daca nu, ii mai puneti la dispozitie termenul pe care il are in vedere art. 720/1 cod procedura civila iar restul il priveste.
INOCENTIA
Da, i-am dat termenul prevazut de art.720/1 C.pr.civ. Oricum, " de admirat" felul cum institutiile statului stiu sa tergiverseze indeplinirea obligatiilor lor. Va multumesc frumos pt raspuns!
Avand in vedere prevederile legale, in ceea ce priveste concilisrea directa, asa cum ati primit raspunsul, nu va ramane decat sa formulati o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pt imprumut intre persoane fizice michelle13 michelle13 Buna seara! Am imprumutat o suma de bani unei cunostinte si am incheiat cu aceasta un contract de imprumut.Nerestituindu-mi suma respectiva de bani,in ... (vezi toată discuția)
Notificare Luciana21 Luciana21 Buna ziua.As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu un model de notificare/adresa pentru a \"speria\" debitorii care au uitat sa isi achite ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata eye eye Stiti daca s-a mai schimbat ceva in ceea ce priveste concilierea prevazuta de art. 720 C.p.c. in cadrul somatiei de plata? Este obligatorie? (vezi toată discuția)