avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... telefon serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

telefon serviciu

In ce masura pot fi obligat sa accept un telefon de serviciu. Am avut unul pe care l-am predat pentru ca am depasit suma pe care o aveam alocata. Fara nici o investigatie mi s-a oprit din salariu cat aveam depasirea. Iar pentru acest lucru am predat telefonul.
Acum angajatorul ar vrea sa ma oblige sa accept din nou telefon de serviciu.
In plus vrea sa imi dea o nota de serviciu prin care sa raspund la telefonul personal.
Alta chestie ar fi sa stau acasa si sa fiu disponibil in weekend.... tot printr-o nota de serviciu.
Cat de legale sunt aceste chestii?
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 11:53, 28 Aprilie 2009
Pai nu prea sunt.
Daca la momentul la care ati primit telefonul ati fost informat cu privire la suportarea costurilor care depasesc un anumit plafon, da, erau indreptatiti sa va ceara acesti bani. Problema este ca NU erau indreptatiti sa va opreasca din salariu.Impotriva acestei masuri trebuia sa reactionati. Fie prin notificare catre angajator , fie prin amenintarea cu actiunea ijn justitie.
Este foarte important sa stiti daca prin contract, prin fisa postului prin orice act semnat, respectiv acceptat de dvs. erati informat ca veti suporta acele costuri. Daca nu. nu erati obligat sa le platiti decat daca ar fi obtinut o hotarare judecatoreasca prin care se stabilea un prejudiciu cauzat de dvs. angajatorului.
cred ca suneti abuzat...si sper sa gasiti o cale prin care sa-i aratati angajatorului ca greseste.

Orice modificare la contract se poate face doar cu acordul partilor si cu act aditional.( felul muncii, cuantumul salariului..etc) IN caz contrar vorbim tot de un abuz care nu poate ramane nesanctionat.

succes
av. Ileana Schwarz
Recomandare generala: negociati cu adevarat contractele de munca pe care le semnati , cereti fisa postului si toate informatiile necesare legate de activitatea pe care o veti desfasura!Nu va bucurati doar ca aveti un angajator bun si tot felul de beneficii.Atentie.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
Cu privire la plafonul de convorbiri am fost informat. Dar cand mi s-a facut aceea imputatie nu mi s-a aratat concret faptul ca eu am depasit sa se vada factura sau ceva de agest gen. De cand primisem acel telefon si pana l-am predat ma opream din convorbiri cu 1 euro inainte,plafonul fiind de 5 euro. O suma extrem de mica pt domeniul in care lucrez.
In plus nu toata lumea plateste aceste depasiri. Sunt facute preferential, daca cineva a depasit si este mai dulce cu seful se repartizeaza altora...
Oricum nimic din firma in care lucrez nu este legal.....
S-au facut controale in ultimile 2 luni care ar fi trebuit sa se lase cu o amenda.... sau ceva...cum au venit... asa au si plecat.
In concluzie nu sunt obligat in niciun fel sa raspund la telefonul personal si nici sa imi petrec weekendurile acasa la dispozitia lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon de firma platit de angajat MirceaT MirceaT buna ziua, am si eu o intrebare legata de plata telefonului de firma :(( ni se cere de la contabilitate sa ne platim contravaloarea facturilor telefoanelor ... (vezi toată discuția)
Problema in familie cu lista convorbiri telefonice gabriel2650 gabriel2650 Buna ziua, am urmatoarea problema: de pe telefonul de servici mi s-a scos lista cu convorbirile telefonice de catre seful meu care ulterior m-a amenintat ca o ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de la actual salariat Am un salariat care a folosit tel de serviciu si a depasit exagerat limita convorbirilor care este suportata de unitatea. Cum procedez ca sa pot sa-i retin ... (vezi toată discuția)