avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Exprimarea optiunii politice a functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Exprimarea optiunii politice a functionarului public

Intr-o sesizare catre o institutie publica ierarhic superioara celei in care isi desfasoara activitatea,in afara orelor de program si nu in timpul exercitarii atributiilor de seviciu,un functionar public isi exprima o opinie politica.Ii poate fi defavorabil faptul ca semneaza indentificandu-se ca si consilier?Poate fi sanctionat administrativ ,avand in vedere ca fapta s-a comis acum un an iar reclamantul a sesizat comisia de disciplina la un an de la comitere? Daca poate fi sanctionat ,care-i maximul sanctiunii?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mydevi , utilizator 17:41, 27 Martie 2014
Art. 10 din Legea nr. 7/2004, privind codul de conduita al functionarilor publici nu interzice dreptul la opinie in maniera in care este relatat mai sus...
"Activitatea politica
Art. 10
In exercitarea functiei publice, functionarilor publici le este interzis:
a) sa participe la colectarea de fonduri pentru activitatea partidelor politice;
b) sa furnizeze sprijin logistic candidatilor la functii de demnitate publica;
c) sa colaboreze, in afara relatiilor de serviciu, cu persoanele fizice sau juridice care fac donatii ori sponsorizari partidelor politice;
d) sa afiseze, in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice, insemne ori obiecte inscriptionate cu sigla sau denumirea partidelor politice ori a candidatilor acestora."
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Campanie electorala miruna1popescu miruna1popescu Buna ziua.As dori sa stiu daca, functionar public fiind in administratie publica locala,am voie sa partici in zilele de sambata si duminica la un mars ... (vezi toată discuția)
Apartenenta politica ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 daca lucrez în administratia publica locala ca si personal contractual la o primarie, pot sa fiu membru al vreunui partid plitic?? (vezi toată discuția)
Functionar public implicat in campanie electorala? miruna1popescu miruna1popescu Buna ziua, Sunt functionar public intr-o primarie locala si as dori sa stiu daca este legal ca eu, prin statutul avut, sa fiu implicata in orice fel de ... (vezi toată discuția)