avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital prin includere asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital prin includere asociat

Buna ziua,
o persoana juridica doreste divizarea societatii pentru a trece sub pragul de platitor TVA. Problema consta in faptul ca e asociat unic, iar capitalul social 200 lei. Din diverse motive ce tin de autorizatii si alte chestii pe care le implica domeniul de activitate, doreste divizare si nu infiintare de firma noua. #-o

Care ar fi cea mai simpla procedura? Majorare de capital social, prin includere de asociat nou, iar pe urma divizarea? Si daca da, care sunt pasii? La registrul comertului nu am primit raspunsuri clare, iar pe site-ul lor informatiile mi se par ambigue. Sau exista si alte solutii mai simple? #-o

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Renuntare la asociat petricag petricag Buna dimineata. Am infiintat prin martie 2007 un SRL impreuna cu alti 3 prieteni. Suntem 4 administratori cu drepturi egale, fiecare 25% din capitalul ... (vezi toată discuția)
Desprindere societate m_nitu m_nitu Buna dimineata! Am din nou nevoie de informatii cu privire la urmatorul fapt: Firma la care lucrez are un obiect de activitate principal si unul secundar. ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social micutu2 micutu2 Buna ziua! As dori si eu niste lamuriri cu privire la noile metode de cooptare a unui asociat intr-o societate.Am aflat ca varianta cea mai la indemana ar fi ... (vezi toată discuția)