avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare ?

lucrez intr-o unitate sanitara de aprov. 15 ani si am fost incadrata pe post de functionar. Lucrez la biroul aprovizionare, achizitii , transport.Mentionez ca fac aproximativ toate lucrarile ce tin de achizitii publice inclusiv cele din SEAP.Anul trecut am absolvit facultatea de finante banci si am facut cerere de transformare a postului sau de a ocupa un post de economist vacant din cadrul serviciului.Pana in prezent nu mi s-a dat nici un raspuns la cererile mele, dar azi am fost chemata sa semnez ca accept sa trec pe propria raspundere pe post de economist debutant.Ca nu mi se poate face trecerea la economist 2 sau 3 doarece functionarul nu are functie economica , chiar daca atributiile mele au fost cu totul altele.
este oare normal?
Promovarea trebuie facuta conform studiilor si vechimii in specialitate.
pai cum, prin trecerea la debutant?
Fireste ca nu puteti fi decat debutant, intrucat opereaza vechimea dupa specialitate.
Vedeti dispozitiile Legii nr.188/1999, privind Statutul functionarilor publici, cu toate modificarile si completarile, dispozitii referitoare la promovarea functionarilor publici.
eu nu intru in categoria functionarilor publici, si mi se pare nedrept sa fac aceeasi munca ca si pana acum si sa fiu platita cu mult mai putini bani, asta insemnand ceva de genul 650 ron pentru o perioada de 6 luni, fara salariu de merit fara nimic.
Nu inteleg de ce vi se pare normal si firesc ca o societate , indiferent ca este institutie publica sau privata, sa creeze posturi noi doar pentru ca ati absolvit dvs o facultate.
Posturile se creeza daca sunt necesare firmei din alte motive, ca nu mai suntem in epoca comunistra, nu?

Inteleg ca ati fost de acord si ati semnat pentru acel salariu mai mic, probabil considerand ca mai important ca incadrarea dvs sa fie de economist si nu de functionar economic sau administrativ.

Singura observatie este ca salariul minim de incadrare a unei persoane cu studii superioare este de 1200 ron, cf CCMUN 2007-2010:

Art. 40. - (1) Se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare, pentru următoarele categorii de salariaţi:
a) muncitori:
1. necalificaţi = 1,
2. calificaţi = 1,2;
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală = 1,2,
2. postliceală = 1,25;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri = 1,3,
2. studii superioare de scurtă durată = 1,5;
d) personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare = 2.
(2) Coeficienţii de salarizare de la alin. 1 se aplică la salariul minim negociat pe unitate.
(3) Salarizarea personalului încadrat conform alin. 1 se va stabili ţinând cont şi de standardele ocupaţionale corespunzătoare ocupaţiei respective.

Alte discuții în legătură

Transformare post?promovare? michelina1971 michelina1971 Buna ziua, vreau si eu un raspuns competent pentru problema mea. Sunt asistent medical principal -statistician, incadrata in serviciul de statistica si ... (vezi toată discuția)
Promovare pe studii superioare alehandraa alehandraa Buna ziua. Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Urgent:treapta de salarizare personal contractual kormi kormi Buna seara! Am nevoie de ajutor, privind treapta de salarizare. Pe scurt: Am studii post liceale de 3 ani in asistenta sociala, vechime 5 ani in protectia ... (vezi toată discuția)