avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Adresa...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Adresa...

Va salut, in urma cu cativa ani tatal meu a executat cateva luni de inchisoare. A fost inchis pe nedrept, fapt ce a fost dovedit. Trebuia sa primeasca despagubiri de la statul Portughez (acolo a fost inchis). A fost instiintat ca va primi o suma de bani si acolo s-a oprit totul...nu a mai primit banii, iar avocatul lui a disparut. A fost formulata o scrisoare in limba portugheza pe care trebuie sa o expediez, dar nu stiu la ce tribunal international, curte internationala etc. Rugamintea mea este sa imi recomandati unde trebuie trimisa astfel de scrisoare si eventual sa imi scrieti adresa.
Sper ca am scris la rubrica potrivitaB-)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: munteanu_andrian , utilizator 23:44, 2 Aprilie 2014
trebuie sa va interesati la institutia care v-a instiintat ca veti primi despagubirea
Stimat forumist,

În principiu, colega mea are dreptate.

Totuşi, din expunerea dvs nu se înţelege mare lucru.

Având în vedere că aţi postat pe o secţiune în care majoritatea întrebărilor privesc proceduri ale Curţii Europene a Drepturilor Omului, dacă vă referiţi la daune acordate de această Instanţă şi doriţi ca Statul Portughez să plătească suma la care a fost condamnat, va trebui să aveţi în vedere că, în dialogul cu CEDO, la noi în ţară, autoritatea responsabilă este Ministerul Afacerilor Externe, prin Agentul Guvernamental.

Instuţia Agentului Guvernamental există în toate ţările Consiliului Europe, tot ca parte a Ministerului Afacerilor Externe - adică a organismului omolog din fiecare Stat.

Prin urmare, strict faţă de ipoteza despăgubirilor CEDO, o astfel de entitate ar trebui să cotactaţi în Portugalia.

Cu stimă.

Multumesc pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri cedo sorin7907 sorin7907 Buna ziua! As dori sa imi spuna cineva care stie sigur de unde se primesc banii reprezentand despagubirile CEDO? Ministerul de finante sau alta institutie? (vezi toată discuția)
Intrebare legata de plata hotararilor judecatoresti. mmaarriiuuss1986 mmaarriiuuss1986 imi cer scuze daca am gresit sectiunea, dar doresc sa stiu daca mult discutata plata a hotararilor judecatoresti din 2014 va acoperi si hotararile de pe rolul ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma cetatean european pentru admiterea la facultate in romania alexandracdr alexandracdr Am nevoie de echivalarea diplomei de sfarsit de liceu din Portugalia, problema inampinata are de a face cu Apostila de la Haga. Am intrat pe site-ul CNRED si ... (vezi toată discuția)