avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare Demisie

daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:07, 15 Februarie 2018
Conform Codului Muncii doar pe perioada de proba previzul nu este obligatoriu. Pentru toate celelalte situatii insa, preavizul este obligatoriu.
adica daca sunt pe conctract de 3 luni ... prelungire nu trebuie sa stau in preaviz ??
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

eu daca am contract determinat pe 3 luni ... pot sa imi dau demisia fara preaviz ???
1.Demisia fara preaviz este posibila numai daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

2. In cazul dvs, perioada de proba este de 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni.
Daca va aflati in perioada de proba, atunci devin incidente prevederile art.31 alin.3 C.mun., mentionat mai sus de dvs.
daca am contract de munca pe 3 luni nu pot sa plec fara preaviz???

Alte discuții în legătură

Perioada de proba ContSters218796 ContSters218796 buna ziua! recent m-am angajat la un magazin pe functia de agent vanzari. la data semnarii contractului am observat ca in acesta nu este prevazuta si o ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca in primele 30 de zile Cat Black Cat Black Buna ziua, In data de 28 sept. 2015 am semnat n contract de munca pe perioada determinata de 3 luni. Postul este de secretara. Din pacate la 2 saptamani de ... (vezi toată discuția)
Act aditional cursuri calificare Razvan.s Razvan.s Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni, iar firma deja m-a trimis la un curs de calificare. In urma acestui ... (vezi toată discuția)