avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

buna ziua! recent m-am angajat la un magazin pe functia de agent vanzari. la data semnarii contractului am observat ca in acesta nu este prevazuta si o perioada de proba. intre timp mi-a fost oferit un alt job mult mai bun si mai pe nivelul meu de experienta cu conditia sa incep la data stabilita de ei. in contractul pe care l-am semnat la firma la care lucrez este prevazuta o perioada de 20 de zile de preaviz pe care nu pot sa le termin intrucat trebuie sa incep la cealalta firma pe data de 1. cum pot proceda astfel incat sa termin luna si sa nu existe neplaceri? perioada de proba m-ar fi fost necesara pt ca as fi putut sa plec fara preaviz. daca contractul este pe perioada determinata se mai ofera perioada de proba?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 12 August 2011
Atat in c.i.m. incheiate pe durata determinata , cat si pe durata nedeterminata se poate insera o perioada de proba.

Incercati sa depuneti o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - situatie in care nu se acorda preaviz... nu este obligatoriu sa va dati demisia.
Cereti angajatorului sa va aprobe incetarea contractului de munca cu acordul partilor fara preaviz, art.55 b, astfel sa puteti pleca la cealalta firma cu data de 1, fara probleme. Normal ar fi fost o perioada de 5 zile de proba si la cim ul determinat!
bmgabriela a scris:

...... Normal ar fi fost o perioada de 5 zile de proba si la cim ul determinat!


Art.85 C.mun. stabileste durata perioadei de proba pentru c.i.m. incheiate pe durata determinata in zile lucartoare si in functie de durata c.i.m. Astfel:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.
multumesc frumos pentru raspuns. dar daca nu se accepta incetarea contractului cu acordul partilor ce as putea altceva sa fac?
In acest caz, exista varianta depunerii demisiei ... demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Alte discuții în legătură

Desfacere cim in perioada de proba AlexandraLevi AlexandraLevi Buna, sunt angajata de o luna si jumatate la o societate pe perioada determinata de 1 an. S-a ivit oportunitatea de a colabora cu alta societate (conditii mai ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)